Kerro tarina

Video kannattaa suunnitella etukäteen. Voit myös kuvata paljon satunnaisia otoksia ja muokata niistä yhtenäisen tarinan, mutta tällä tavalla saadaan harvoin hyviä tuloksia. Ensin tarvitaan tarina. Päätä, miten tarina alkaa, jatkuu ja loppuu. Suunnittele ennen kuvaamista, mitä kohtauksissa tapahtuu. Ammattielokuvantekijät kutsuvat tätä vaihetta kuvakäsikirjoituksen laatimiseksi. Hääpäivä tai loma on tarina, joka voidaan kertoa videon avulla. Mieti, millä tavalla se voitaisiin toteuttaa.

Picture_Tutorial_img2

Sinusta saattaa tuntua, ettei ystäväsi häävideolle voi tehdä kuvakäsikirjoitusta. Se on kuitenkin mahdollista, sillä tiedät tapahtumien kulun pääpiirteittäin. Alkaako video siitä, kun morsian meikkaa kotona hääpäivän aamuna vai siitä, kun bestman ja sulhanen saapuvat hääpaikalle? Vai ikuistatko valokuvaajan työssään asettelemassa vieraita valokuvaa varten? Tai ehkä keskityt kuvaamaan vieraita juttelemassa pienissä ryhmissään. Kaikesta tästä kannattaa sopia hääparin kanssa etukäteen.

Ehkä haluat kuvata ulkomaanmatkasi. Voit vaikka kuvata sarjan video-otoksia matkaoppaasta, joka esittelee rakennuksen eri osia. Sitten voit kuvata näitä rakennuksen osia muutaman sekunnin ajan. Voit editoida otossarjan siten, että saat tarinaan henkilökohtaisen näkökulman.

Ajattele kuvaustilannetta kokonaisen elokuvan kannalta: mihin kohtaus sopii, mitä tapahtuu sitä ennen ja mitä sen jälkeen? Kiinnitä huomiota ennen kaikkea katsojan näkökulmaan. Vaikka olisit ainoa, joka näkee valmiin tarinan, tee siitä sellainen, jonka haluat nähdä yhä uudelleen.

1  2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat