Kuvataajuudet

Euroopassa suositeltu PAL-televisiokuvamuodon kuvataajuus on 25 tai 50 kuvaa sekunnissa. Kuvaus kannattaa aloittaa taajuudella 25 kuvaa sekunnissa, sillä siten tiedostokoko pysyy pienempänä. Jos kuvauskohde ei näytä kuvattaessa terävältä, kuvataajuudeksi voidaan vaihtaa 50 kuvaa sekunnissa. Tavallisella tarkkuudella (SD, 640 x 480) sekä 25 kuvan sekuntinopeudella kuvattaessa videotiedostojen tallennukseen riittää 4 Gt:n muistikortti, jolta tiedostot voidaan sitten siirtää tietokoneelle. Teräväpiirtokuvanlaadulla (HD) kuvattaessa 4 Gt:n muistikortille voidaan tallentaa vain noin 10 minuuttia videokuvaa. Teräväpiirtokuvaukseen suositellaankin 8 Gt:n tai 16 Gt:n kortteja.

Picture_Tutorial_Camcorders_img3

Valaistus
Canonin digitaali- ja videokameroilla saat laadukasta videokuvaa myös heikossa valaistuksessa. Kameroilla voidaan kuvata myös sisätilojen keinovalaistuksessa, mutta mahdollinen lisävalaistus parantaa aina kuvanlaatua. Jos kuvan väritasapaino ei näytä oikealta, voit vaihtaa automaattisesta valkotasapainon säädöstä johonkin useista esimääritetyistä asetuksista.

Videokamera säätää automaattisesti pimeissä olosuhteissa kuvattaessa automaattista signaalinvahvistusta (AGC). Signaalinvahvistus saattaa kuitenkin lisätä videon kohinaa. Tämä voidaan välttää säätämällä automaattisen signaalinvahvistuksen rajaa. Lisätietoja saat käyttöoppaasta.

Lisävalaistusta varten Canonilla on laaja valikoima ulkoisia videovaloja. Tarkista valojen yhteensopivuus videokameran käyttöoppaasta.

1  2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat