Intervallikuvaus

Jos sinulla on EOS-kamera ja kaukoliitäntä, voit ostaa kaukoajastimen, joka laukaisee kameran automaattisesti valituin aikavälein. Valitse kuvaukseen pienin kameran sallima JPEG-tiedostokoko ja käytä suurta muistikorttia.

 


Kuvat voi yhdistää yhdeksi jaksoksi esimerkiksi Applen QuickTime Pro -ohjelmistolla (saatavana Windowsille ja Macille). Varmista kameramallista riippumatta, että käytät suurta muistikorttia, ettei kortti täyty kesken kuvaamisen.

Eri kuvakulmat

Kaupunkivalokuvauksen ydin on vaikuttavien kuvien luominen. Etsi kontrasteja – esimerkiksi vanhoja ja uusia rakennuksia, jotka voit kuvata samaan kuvaan. Valoilla ja varjoilla voit puolestaan saada aikaan lähes abstrakteja kuvia. Saatat myös löytää useita erilaisia ihmisen tekemiä kuvioita tiilistä katukiviin ja ikkunoista parvekkeisiin.

Kun ympärillä on paljon korkeita rakennuksia, voit luoda mielenkiintoisia kuvia käyttämällä matalaa kuvakulmaa. Joissakin tilanteissa riittää, että kuvaat tavallisesti seisten, mutta suuntaat kameran ylöspäin. Polvistumalla ja suuntaamalla kameran ylöspäin tai asettamalla kameran maan tasolle tai lähelle maan tasoa saat aikaan vieläkin liioitellumman perspektiivin. Helpoimmin tämä onnistuu, kun käytät kuvaukseen nestekidenäyttöä (EOS-kameroissa elävä etsinkuva).

1  2  3  4

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa