Maisemakuvaus kaupungissa

Kesämaisemat tuovat useimmille mieleen sinisen taivaan, vihreät niityt ja kaukaiset kukkulat. Mutta tässä on vasta osa mahdollisuuksista. Upeita maisemia voi kuvata myös kaupungissa – ja monille kohde on tutumpi ja kiinnostavampi.

 

Kaupungissa voi eteen tulevien rakennusten vuoksi olla vaikeaa päästä tarpeeksi kauas kohteesta. Kaupunkikuvat keskittyvätkin usein pienempiin näkymän osiin ja niihin muotoihin, kuvioihin ja kontrasteihin, joista kaupunki rakentuu.


Tässä vinkkiosiossa käsitellään seuraavia aiheita:
         • Paras kuvaushetki
         • Intervallikuvaus
         • Eri kuvakulmat
         • Häiriötekijöiden poistaminen
         • Yksiväriset kuvat
         • Objektiivit ja jalustat

 

Paras kuvaushetki

Yleensä maisemakuvaajia neuvotaan kuvaamaan aikaisin aamulla tai illalla, kun aurinko on matalalla. Kaupunkikuvauksessa on enemmän vaihtoehtoja – kohteesta riippuen voit kuvata melkein mihin aikaan tahansa, niin yöllä kuin päivällä.

Aikainen aamu on silti yksi parhaista kuvaushetkistä. Matalalla olevan auringon kultainen hehku tuo kaupungin kiviseen maisemaan lämpöä. Valo myös heijastuu miellyttävästi. Voit käyttää aurinkoa myös tehokeinona esimerkiksi ottamalla sen kuvaan niin, että se säteilee korkeiden rakennusten välistä.

Päivän edetessä aurinko nousee ja valaisee kohdetta eri tavoin, jolloin valot ja varjot muodostavat kiehtovia kuvioita. Jos mahdollista, ota kohteesta kuvia päivän eri aikoina kuvaten aina samasta paikasta. Tämä onnistuu helpoimmin, jos sinulla on mahdollisuus kuvata toimistosta tai talosta, josta avautuu näkymä kaupunkimaisemaan. Kuvaa aikaisesta aamusta iltamyöhään. Kuvista näkyy, miten valo vaihtuu päivän aikana. Tulos voi olla erittäin vaikuttava, etenkin jos kuvaat valaistua näkymää myöhään yöhön.

1   2  3  4

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa