Kuvausvinkit: Matkakuvaus

Näe maailma

Matkakuvaus on muuttunut paljon viime vuosien aikana. Vielä vähän aikaa sitten matkoilla otettiin yleensän muutama kuva, ja lopputulokset näki vasta kotona, kun filmi kehitettiin.

Nykyään voit ottaa satoja kuvia ja ladata ne omaan blogiisi tai valokuvien jakosivustolle. Näissä kuvausvinkeissä kerrotaan, miten voit ottaa näyttäviä kuvia matkakohteistasi.

         • Matkaan valmistautuminen
         • Kuvausideoita
         • Kameratekniikat
         • Takaisin kotiin

Picture_Tutorial_DSC_EOS_p1

Temppeli iltavalossa, © Rens Van der Kloot 2011, Canon EOS 400D

Matkaan valmistautuminen
Miten paljon välineitä kannattaa ottaa mukaan? Se riippuu paljon matkan tarkoituksesta. Safarilla EOS-kameraan pitää kiinnittää pitkä teleobjektiivi, joka tuo kaukaiset kohteet lähemmäksi. Jos käytät IXUS- tai PowerShot-kameraa, tarvitset villieläinten kuvaamisen kompaktin super-zoom-objektiivin, jossa on vähintään 12x optinen zoom. Koska matkalle voi ottaa mukaan vain rajoitetun määrän välineitä, sinun on löydettävä tasapaino laitteiston kattavuuden ja kuljetettavuuden välillä. EOS-kameran omistajien kannattaa ottaa digitaalisen järjestelmäkameran lisäksi mukaan IXUS- tai PowerShot-kamera, jonka voi sujauttaa taskuun ja jolla voi kuvata huomaamattomasti.

Jollet ole keskellä erämaata, löydät varmasti päivän päätteeksi pistorasian kamerasi akun lataamista varten. Muista ottaa mukaan matkasovitin, sillä pistorasiat voivat olla eri mallisia eri maissa. Matkassa kannattaa pitää myös täyteen ladattu vara-akku.

Miten monta kuvaa matkan aikana tulee otettua? Tee arvio ja tuplaa se, sillä kuvia tulee usein ottaneeksi paljon enemmän kuin luulee. Laske tämän perusteella, miten monta muistikorttia tarvitset. Jos kuvaat RAW-tiedostomuodossa, voit käsitellä kuvia monipuolisesti jälkeenpäin. Toisaalta RAW-tiedostot vievät enemmän tilaa kuin JPEG-tiedostot, joten tarvitset enemmän muistikortteja.

Vaikka nykyään on saatavana 64 gigatavun muistikortteja, matkalle kannattaa ottaa useita 4 tai 8 gigatavun kortteja. Voit säilyttää kortteja turvallisesti hotellissa tai repussasi. Tämä on paljon varmempaa kuin pitää kaikki kuvat samalla kortilla kamerassasi.

1   2  3  4

spacer
					image
Muita kuvausvinkkejä
Urheilukuvaus
Arkkitehtuurikuvaus
Lähikuvaus
Millainen on hyvä kuva?
Jälkikäsittely
Erilaiset vuodenaikakuvat