Kuvausvinkit: Matkakuvaus

Kameratekniikat

Monet Canon-kameroiden ominaisuuksista ovat omiaan matkalla kokeiltaviksi.

Panoraamakuvien luominen on varsin helppoa, kun otat näkymästä sarjan kuvia. Kuvat yhdistetään Canon-kameran mukana toimitettavalla PhotoStitch-ohjelmalla, jolloin saat tulokseksi yhden pitkän kuvan.

Picture_Tutorial_DSC_EOS_p3_1

Täysin odottamatta, © Martin Shaw 2009, Canon EOS 30D

HDR (High Dynamic Range, laaja dynaaminen alue) -kuvaus on mielenkiintoinen uusi ominaisuus. Jos kuvaat suurikontrastisia näkymiä, sekä valoisia että varjoisia kohtia voi olla vaikea saada onnistumaan hyvin samassa kuvassa. PowerShot S100-, G12-, G1 X- ja EOS 5D Mark III -kameroiden HDR-toiminnon avulla voit ottaa peräkkäisiä kuvia eri kirkkaustasoilla. Sen jälkeen kamera valitsee parhaiten onnistuneet kirkkausalueet ja yhdistää ne samaan kuvaan.

Picture_Tutorial_DSC_EOS_p3_2

Lichtenfels, © Gencer Seri 2009, Canon EOS 400D

Voit myös käsitellä kuvia Canonin Digital Photo Professional (DPP) -ohjelman helppokäyttöisellä HDR-työkalulla. DPP-ohjelma toimitetaan kaikkien EOS-, PowerShot G- ja PowerShot S -sarjan kameroiden mukana. Työkalu sisältyy ohjelman uusimpaan versioon, jonka voi ladata Canon Download Centre -sivustolta.

IXUS- ja PowerShot-kameroissa on useita erikoistehosteita, kuten miniatyyritehoste, kirkkaat värit ja kalansilmätehoste, sekä kuvausohjelmia, kuten muoto-, maisema- ja yökuvaus. Niitä käytettäessä kamera säätää kuvan automaattisesti juuri sellaiseksi kuin haluat. Ominaisuudet vaihtelevat kameroittain – tarkista käytettävissä olevat asetukset oman kamerasi käyttöoppaasta. EOS-kamerassa voit valita haluamasi tehosteen kuvatyyliasetusten avulla.

Älä kuitenkaan liimaannu kamerasi etsimeen koko matkan ajaksi – muista myös nauttia matkastasi. 

1  2  3  4

spacer
					image
Muita kuvausvinkkejä
Urheilukuvaus
Arkkitehtuurikuvaus
Lähikuvaus
Millainen on hyvä kuva?
Jälkikäsittely
Erilaiset vuodenaikakuvat