Kompaktikameravinkit

Mukaansatempaavia tarinoita kuvin ja videoin

Tarinoita kertovien tai viestejä välittävien kuvien ottaminen edellyttää sekä teknisiä taitoja että taiteellista silmää.

Canon-kameroissa on paljon erilaisia tekniikoita ja ominaisuuksia, jotka täyttävät tarinankerronnan tekniset vaatimukset. Taiteellinen puoli – se, mitä kuvaan otetaan mukaan, mitä jätetään pois ja miten kuvan tärkeimmät elementit sommitellaan – on kuitenkin sinun vastuullasi.

Kaikille kameroille on olemassa kuvaustekniikoita, jotka auttavat sinua kertomaan kuviesi avulla tarinoita. Canon-opettaja Brian Worley kertoo kameran tehokkaasta käytöstä. Hän antaa myös hyödyllisiä vinkkejä LEGRIA-kameralla kuvaamiseen ja neuvoo, kuinka voit lisätä kuvallisten tarinoidesi tehoa langattomalla yhteydellä varustetun PIXMA-tulostimen avulla.

Visuaalisia tarinoita IXUS- ja PowerShot-kameroiden avulla

IXUS- ja PowerShot-kameroiden kaltaisten kompaktikameroiden terävyysalue on usein todella laaja. Siksi ne ovat omiaan sellaisten kuvien ottamiseen, jotka paljastavat kohteesta ja ympäristöstä paljon. Tässä kuussa käsittelemme seuraavia asioita:

  • terävyysalueen maksimointi
  • kuvan läpi johdattelevien valojuovien käyttö. 

Terävyysalueen maksimointi

IXUS-kameroiden Smart Auto -tila tila havaitsee automaattisesti, kun näkymä on maisema, ja määrittää asetukset sen mukaan. Niinpä näkymä tallentuu yksityiskohtia myöten. Joissakin PowerShot-kameroissa on myös aukon esivalintatila. Maksimoi terävyysalue valitsemalla pieni aukko (suuri F-luku), jotta mahdollisimman suuri osa näkymästä pysyy terävänä.


Mukaansatempaavia tarinoita kuvin ja videoin – Canon

Rex Chan, Kaupungin valo
Käyttöoikeudet – https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Pienet ja kääntyvällä nestekidenäytöllä varustetut kamerat voidaan sijoittaa niin, että näkymä saadaan tallennettua poikkeavasta kuvakulmasta. Näin voit kertoa enemmän kuvassa olevasta kaupunkinäkymästä, maisemasta tai ihmisistä.

Vinkki: Kun otat kaupunkikuvia, pidä kameraa maan tasalla ja johdattele katsojaa kuvan läpi hyödyntäen jalkakäytävän linjoja.


Johdattele katsojaa valojuovien avulla

Useimmissa kameroissa on pitkän valotusajan tila. Sen avulla voit ottaa pimeässä kuvia liikenteestä niin, että kuvaan muodostuu valojuovia, jotka johdattelevat katsetta ja kertovat tapahtumista. Tällaisia kuvia voi ottaa esimerkiksi satamaan saapuvista kuorma-autoista tai yksinäisestä autosta hiljaisella tiellä.

Kameran paikallaan pitäminen voi kuitenkin olla hankalaa pitkää valotusaikaa käytettäessä. Epätoivotun tärähtelyn välttämiseksi se kannattaakin asettaa jalustalle tai kiinteälle alustalle, kuten ikkunalaudalle tai seinämän päälle.

Oletko ottanut kuvan, joka kertoo kiehtovan tarinan? Jaa se! Lataa kuvat galleriaan.