Värien hallintaa
Kesäloma tuo yleensä muistoja lämmöstä, valosta ja väreistä, joten valokuviin tarvitaan juuri näitä asioita. Täysin vihreät maisemat sinisen taivaan alla voivat olla kauniita tosielämässä, mutta ne harvoin toimivat valokuvissa. Mitkä värit ovat tehokkaita? Tässä on opas valokuvaajille.  
 
Punainen on lämmin, hallitseva väri - pienikin täplä punaista kerää huomion puoleensa. Se voi olla rakennuksen punainen ovi tai punainen kukka niityllä.

Sininen on viileä ja rauhoittava – se näyttää usein vetäytyvän kuvaan. Myös vihreä, luonnon väri, on rentouttava. Todella kirkkaat siniset ja vihreät voivat toimia omillaan, mutta haaleammilla sävyillä on hyvä olla tukena punaista tai keltaista.

Keltainen on kirkas ja vahva väri. Puhdasta keltaista näkee harvoin luonnossa – väri vivahtaa usein oranssiin tai vihreään päin.

Ruskea on maan ja puiden väri - se on erinomainen tausta muille väreille, mutta kuvan pääsävynä se ei yleensä ole kaunis.

Ja lopuksi…
Muista aina pitää mukana varaparistoja tai -akkuja (tai laturi) ja ylimääräinen muistikortti, jottei kuvaamista tarvitse lopettaa kesken.  
 
Valokuvien ottopaikka voi helposti päästä unohtumaan, mutta helppo ominaisuus tähän on monien PowerShot- ja IXUS-mallien äänikommentin tallennus. Minne tahansa matkustatkin tänä kesänä, muista ottaa Canon mukaan ja ikuistaa hienoja kuvia.

1  2  3  4

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa