Käytä aika hyödyksesi
Valokuvauksellinen kohde houkuttelee aloittamaan kuvaamisen heti. Se on hyvä idea, jos tilanne muuttuu nopeasti – esimerkiksi kaupungin keskustassa pidettävä värikäs paraati kiitää ohi hetkessä. Silloin kannattaa ottaa muutama kuva nopeasti, ennen kuin tilaisuus menee ohi.

Jos kohde pysyy paikallaan ja aikaa on riittävästi, kannattaa käyttää muutama minuutti sopivan kuvakulman etsimiseen. Ensimmäisenä mieleen tulevasta kuvakulmasta ei useinkaan saa kiinnostavinta mahdollista kuvaa.  
 
Kuvan syvyysvaikutelmaa voi tehostaa valitsemalla etualalle kohteen, joka suuntaa katsojan huomion pääkohteeseen. Kokeile kohteen rajaamista vaikkapa puunoksien avulla tai kuvaa sitä holvikäytävän läpi. Nämä valokuvauskliseet toimivat, jos et käytä niitä liian usein.


Älä ota kaikkia kuvia silmien tasolta. Saat mielenkiintoisempia kuvia, jos suuntaat kameran ala- tai yläviistoon.  
 
Molemmat voivat olla tehokkaita, koska ne tuovat esille tavallisuudesta poikkeavan näkymän. Esimerkiksi jo muurin päällä seisominen muuttaa kuvakulmaa, mutta kuvia kannattaa ottaa myös vaikkapa hotellin ikkunasta tai kattoravintolasta käsin.

Jos sinulla on aikaa, kuvaa samaa kohdetta eri kuvakulmista. Jotkin onnistuvat paremmin kuin toiset – joskus paras kuva saattaa syntyä vahingossa.

1  2  3  4

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa