Ikimuistoinen loma

Jos olet innokas valokuvaaja, et varmaankaan ikinä ole kaukana kamerastasi. Varsinkin lomalla kamera on luultavasti aina käden ulottuvilla. Mutta mistä otat valokuvia? Oletko tavoiltasi henkilö, joka kuvaa jatkuvasti muttei ikinä todella näe, missä on käynyt? Haluaisitko ottaa lomalla vähemmän mutta parempia kuvia? Tässä on muutamia vinkkejä.

Maisemat
Maisemat ovat yksi lomakuvien suosituimmista aiheista. Monet maisemakuvat otetaan vain muistutukseksi siitä, missä on käyty, mutta se ei ole mikään syy unohtaa luovaa työtä.  
 
Maiseman tunnelmaa ei ole helppo tavoittaa valokuvaan. Tilanteessa on muutakin kuin pelkkä näköala - siinä on ääniä ja tuoksuja, tuulta ja lämpöä. Tätä kaikkea ei voi ikuistaa kameralla. Maisemakuvan onnistuminen on pohjimmiltaan kiinni sommittelusta ja valaistuksesta. Kun nämä kaksi asiaa onnistuvat, kaikkein tavanomaisinkin maisema voi näyttää kauniilta – ja jos ne menevät pieleen, kaikkein kauneinkin maisema voi näyttää tavanomaiselta.

Sommittelussa on kyse tasapainosta. Harva maisema on joka kohdasta samannäköinen.  
 
Näköesteenä on luultavasti puita, rakennuksia, aitoja, mäkiä, vuoria tai muuta. Kun käännät kameraa hiukan, voit siirtää pääkohdetta kuvassa vasemmalle, oikealle tai keskelle sekä ylös tai alas.

1   2  3  4

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa