Kuvausvinkit: Kevätkuvat

Tärähdyksien välttäminen
Jos jalustaa ei kuitenkaan ole käsillä, voit vähentää kameran tärähdyksien vaikutuksia käyttämällä lyhyttä valotusaikaa. Tämä ei vähennä itse liikettä – mutta liikkeellä on vähemmän aikaa vaikuttaa kuvaan.

Jos käytät nopeaa valotusaikaa, kameran valitsema objektiivin aukon koko antaa kapean syväterävyyden. Tämä tarkoittaa tarkennuspisteen molemmin puolin tarkkana näkyvää aluetta. Kapea syväterävyys epäterävöittää taustan, mikä voi olla hyvä tehokeino, mutta voi myös jättää osan kohteesta tarkennuksen ulkopuolelle. Sinun on löydettävä toimiva tasapaino lyhyen valotusajan ja pienen aukon koon välille.

Kohteen liikkuminen
Pieninkin tuulenvire liikauttaa kukkaa – ja se näkyy erittäin hyvin silloin, kun koko kohde täyttää kuva-alan. Lyhyellä valotusajalla voi heikentää vaikutusta, koska liike ei ennätä vaikuttaa kuvaan kovin pitkään.

Voit myös käyttää tuulensuojaa. Jos kohde sijaitsee lähellä maata, tarvitset vain muutaman lyhyen kepin ja palan muovia. Aseta kepit kohteen kolmelle sivulle ja ripusta muovi niiden varaan. Läpinäkyvä muovi toimii parhaiten, sillä se ei estä valoa eikä peitä kohteen taustaa.

1  2  3  4

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa