Kuvausvinkit: Kevätkuvat

Maisemakuvia pystysuunnassa

Helposti ajatellaan, että maisemakuvat pitää aina kuvata vaakasuunnassa. Tosi asiassa monet vaikuttavimmista maisemakuvista on otettu pystysuunnassa. Kokeile jonkin aikaa ottaa aina samasta maisemasta sekä pysty- että vaakasuuntainen kuva ja vertaile tuloksia. Kohde saattaa näyttää aivan erilaiselta ja kuvien näkökulma muuttua.

Jotkin maisemat ovat kuitenkin parhaimmillaan pitkissä ja kapeissa panoraamakuvissa. Voit ottaa tällaisen kuvan suurentamalla kuvan keskiosan, mutta tällöin et hyödynnä täysin kuvakennon mahdollisuuksia. Toinen vaihtoehto on ottaa kuvasarja koko maiseman pituudelta siten, että vierekkäiset kuvat ovat osittain päällekkäin.

Useimmissa Canonin kompaktikameroissa on Stitch Assist -kuvausohjelma, jolla voit kohdentaa kuvat sopivasti päällekkäin. Useimmissa Canonin digitaalisissa kameroissa, mukaan lukien EOS, PowerShot ja IXUS, on PhotoStitch-ohjelmisto, joka yhdistää päällekkäiset kuvat yhdeksi pitkäksi kuvaksi. Jos et ole vielä kokeillut ohjelmistoa, tutustu siihen vaikka heti.

1  2  3  4

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa