Kuvausvinkit: Kevätkuvat

Talven väistyessä kevään tieltä kirkas väripaletti palaa luontoon. Paljaille mustille oksille ilmestyy vihreitä silmuja ja keväiset kukkaset täplittävät pientareet keltaisella ja sinisellä – loistava hetki ottaa kamera esille.

Lähikuvien ottaminen digitaalisilla kompaktikameroilla

Kun kuljet luonnossa kuvaamassa, kokeile ottaa kiinnostava kuvasarja samasta paikasta. Ota ensin muutama yleiskuva näkymästä ja siirry sitten lähemmäs yksityiskohtia varten.

Kevätmaisemat
Maisemakuvan onnistuminen on kiinni sommittelusta ja valaistuksesta. Kuvasta tulee parempi, kun sijoitat etualalle jotain – esimerkiksi aidan. Tämä tuo kuvalle mittasuhteen ja ohjaa katsetta.

Kuvaa ei tarvitse ottaa normaalilta silmän korkeudelta. Kun viet kameran alemmas, pieni huomaamaton kukkarykelmä muuttuu etualaa hallitsevaksi kohteeksi. Sammakkoperspektiivistä otetut kuvat onnistuvat usein paremmin, kun kameraa pidetään pystysuorassa.

Muista myös kolmanneksien sääntö. Kuvittele, että kuva-ala on jaettu kahdella pystyviivalla kolmeen samansuuruiseen osaan. Kun yksi pääkohteista, kuten puu tai rakennus, sijoitetaan jommallekummalle viivalle tai viivan lähelle, kuvasta tulee dynaamisempi kuin kohteen ollessa keskellä.

1   2  3  4

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa