LEGRIA-vinkit

Vinkkejä LEGRIA-videokameroiden käyttäjille

Talvi on viimein takanapäin, ja kevät on lupausta tulevasta. Se tuo mukanaan uutta elämää. Päivien pidentyessä puihin ilmestyy silmuja, kasvit puhkeavat kukkaan ja linnut innostuvat laulamaan. Maailma tuntuu pursuavan positiivista energiaa.


Kuvaa keväinen video

Keväällä kuvattavaa riittää. Niityillä kirmailevat eläinten poikaset, kukkaan puhkeavat kasvit ja utuiset aamut houkuttelevat ulos. Mikset siis ikuistaisi keväisen tarinan yksityiskohtineen? Valoa kohti kuvaamalla saat otoksista kirkkaampia ja valoisampia. LEGRIA-kameroiden automaattitila pyrkii luomaan kuvaan oikeanlaisen tunnelman valitsemalla asetuksista sopivimmat.

Jos käytät HF G -mallien käsisäätöjä, pyri valottamaan oikein se osa kuvaa, jonka yksityiskohtien haluat näkyvän selkeimpinä – vaikka et tällöin saisikaan esiin kaikkia varjoissa olevia yksityiskohtia tai kirkkaimmat alueet ylivalottuisivat.

Paras kuvausaika on aamulla, kun aurinko on matalalla mutta valon sävy alkaa lämmetä. Kokeile kukkien, silmujen ja lehtien läpi kuvaamista. Sijoita kamera lähelle kohdetta, jotta tausta jää pehmeäksi.

kevät – Canon
Phil Roeder: Kevät
Tekijänoikeustiedot: https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

Muista tallentaa lyhyitä otoksia kevään erikoispiirteistä, kuten puiden läpi kuultavasta auringonpaisteesta tai laajoista auringon kultaamista maisemista. Jatka kuvausta vähintään viisi sekuntia sen jälkeen, kun olet saanut haluamasi otoksen. Videota muokatessasi voit sitten yhdistää tarinan pääkohtaukset lyhyempien otosten avulla.