Kuvausvinkit: Urheilukuvaus

Objektiivit

Ammattimaiset urheilukuvaajat käyttävät superteleobjektiiveja. Kun objektiivin polttoväli on 400 mm, 600 mm tai jopa 800 mm, kuvaan saa kohteita, joita ihmissilmä ei erota tarkasti.

Jos kamerasi zoomausteho ei ole riittävä, siirry lähemmäs tai valitse urheilulaji tai tapahtuma, jossa voit kuvata kohteita lähempää. Tällaisissa tilanteissa erittäin pitkä polttoväli on usein liikaa ja saat hyviä kuvia keskipitkänkin polttovälin objektiiveilla.

Picture_Tutorial_DSC_EOS_p2_1

Pallo, © Kevin Evans-Jones 2011, Canon EOS 40D

Jos sinulla on IXUS- tai Powershot-kamera, jossa on vähintään 12x optinen superzoom-objektiivi, voit kuvata kaukana olevia kohteita helposti. Vaikka kamerassasi olisi erittäin tehokas kuvanvakain, urheilutapahtumissa kannattaa aina käyttää jalustaa tai asettaa kamera vakaalle alustalle, jotta kuvasta ei tule epätarkka.

Kohteen tarkentaminen
Canon-kameroiden nopean ja tarkan tarkennuksen ansiosta tarkentamiseen ei tule aina kiinnittäneeksi huomiota. Jos kohde on päivänvalossa, avoimessa tilassa, täyttää kuvan tai on etsimen keskellä, saat todennäköisesti terävän kuvan.

Picture_Tutorial_DSC_EOS_p2_2

Jamie hyppää, © Simon Moore 2011, Canon EOS 1000D

Toisinaan tapahtumat järjestetään yöaikaan, jolloin kameralla kestää pidempään löytää oikea tarkennus. Tarkenna keskelle ja pidä kohde kuvan keskellä. Voit myös käyttää ennakoivaa automaattitarkennusta (Servo AF), joka seuraa ja tarkentaa kohdetta jatkuvasti, kun laukaisinta pidetään puoliväliin painettuna. Paina ratkaisevalla hetkellä laukaisin pohjaan ja ota kuva. 

1  2  3  4

spacer
					image
Muita kuvausvinkkejä
Arkkitehtuurikuvaus
Lähikuvaus
Millainen on hyvä kuva?
Jälkikäsittely
Erilaiset vuodenaikakuvat
Vuodenaika ja sää