Kuvausvinkit: Urheilukuvaus

Vangitse liike

Tulevina kuukausina sanoma- ja aikakauslehdet sekä televisio täyttyvät urheilukuvista. Näkyykö vuoden 2012 urheilukesä sinun valokuva-albumissasi?

Vaikka et pääsisikään megatapahtumien eturivin paikoille, voit ottaa upeita kuvia puistoissa ja urheilukentillä. Kuvausvinkeissä käsitellään seuraavia aiheita, jotka auttavat sinua käyttämään Canon-kameraasi paremmin:

• suunnittelu
• tapahtumien kuvaaminen
• objektiivit
• kohteen tarkentaminen
• ratkaiseva hetki
• pysäyttäminen tai panorointi
• sommittelu
• muuta muistettavaa.

Picture_Tutorial_DSC_EOS_p1_1

Taitolento, © Eric Bontemps 2011, Canon EOS 7D

Suunnittelu
Tärkeintä on, että tunnet urheilulajisi. On valokuvaajia, jotka kuvaavat lajia kuin lajia, mutta useimmat erikoistuvat tiettyyn lajiin. Opettele pelin säännöt, jotta osaat ennakoida seuraavan siirron tai tilanteen. Jos seuraat joukkuetta, opit tuntemaan sen pelaajat ja tiedät, miten he reagoivat eri tilanteissa. Yritä tuoda esille, miten joukkue pelaa yhteen, ja keskity sitten yhteen tai useampaan yksilöön.

Tapahtumien kuvaaminen
Aloita paikallisista tai seuratason tapahtumista, kuten jalkapallo- tai jääkiekko-otteluista. Ottelut pelataan usein kentillä, joille yleisöllä on vapaa pääsy, joten siirry kameroinesi kentän laidalle. Voit myös pyytää kuvausluvan joukkueenjohtajilta tai valmentajilta. Kiitokseksi voit antaa joukkueille ilmaisia kuvia tapahtumasta ja joukkueista.

Yleisurheilukisoissa tapahtumia on melko helppo ennakoida. Mainio kuvauspaikka on kaarre, josta voit kuvata kameraa kohti rynnistäviä juoksijoita, ennen kuin he kääntyvät. Maaliviivalla joudut todennäköisesti kuvaamaan sivulta. Jos olet juuri maalilinjan kohdalla, ikuista juoksijoiden loppukiri. Kenttälajeissa, kuten seiväshypyssä tai pituushypyssä, kilpaillaan pienellä alueella. Niissä on monta kierrosta, joten voit hioa taitojasi rauhassa.

Moottoriurheilussa on vaikeinta löytää hyvä näkökulma. Kaikki radat ovat erilaisia, joten saavu paikalle hyvissä ajoin ja kävele radan ympäri. Lue Canon-lähettiläs Frits van Eldikin haastattelu ja hyödynnä huippuammattilaisen vinkit.

1   2  3  4

spacer
					image
Muita kuvausvinkkejä
Arkkitehtuurikuvaus
Lähikuvaus
Millainen on hyvä kuva?
Jälkikäsittely
Erilaiset vuodenaikakuvat
Vuodenaika ja sää