Kuvausvinkit: Vuodenaika ja sää

Pakkasaamut

Kuura voi muuttaa koko maiseman. Kaikki on valkoisten hohtavien kiteiden peitossa.

Jotta saat tämän muodonmuutoksen tallennettua, sinun on oltava liikkeellä varhain aamulla. Herkkä kuura voi pilviselläkin säällä sulaa jo parin tunnin kuluttua auringonnoususta. Tarjolla on kuitenkin runsaasti vaivan arvoisia kuvausmahdollisuuksia. Maisemakuvista tulee valkoisen sävyjen hienostuneita tutkielmia. Niissä on vain häivähdys väriä kohdissa, joista kuura on jo sulanut tai joihin sitä ei ole muodostunut. Jos aikaa riittää, voit viipyä hetken samassa paikassa ja tallentaa maiseman muuttumisen ottamalla valokuvia samasta maisemasta 10–15 minuutin välein.

Picture_Tutorial_img4_EOS 
Kuuraisia tammenlehtiä, You Connect -jäsen Daniel Merkle, Canon EOS

Oikeanlaisen valotuksen saaminen lähes valkoisiin maisemakuviin on haastavaa, sillä kuvat alivalottuvat helposti. Voit välttää tämän asettamalla Valotuksen korjaus -arvoksi noin +1 1/3.

Jos sää on oikein kylmä, maisema saattaa pysyä muuttumattomana tuntikausia. Toisinaan valokuvaajat saattavat käydä samassa kuvauspaikassa useita kertoja vuoden aikana keräämässä valokuvasarjaa vuodenajan mukaan vaihtuvasta maisemasta.

Muista, että akun teho heikkenee kylmissä olosuhteissa. Vaikutusta ei huomaa vielä lämpötilan ollessa nollan tienoilla, mutta sitä kylmemmällä ilmalla on hyvä kuljettaa vara-akkua lämpimässä sisätaskussa. Vaihda akkuja säännöllisesti, jotta ne toimivat tehokkaasti.

Käy sisään galleriaan
Huono sää ei ole syy pitää kameraa joutilaana. Päinvastoin, se tarjoaa aivan uudenlaisia kuvausmahdollisuuksia. Laita siis takki päälle ja lähde kuvaamaan. Valitse lempiotoksesi ja lähetä ne galleriaan. Ensi kuussa kuvasi voi olla parhaiden joukossa!

1  2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Muotokuvaus
Tutustu kameraasi
Kesäisen valon kuvaaminen
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus