Kuvausvinkit: Vuodenaika ja sää

Sadepäivät

Sadesää tarjoaa uuden näkökulman valokuvaukseen: sade voi tuoda jotain lisää kuviisi sen sijaan, että se estäisi sinua menemästä ulos.

Picture_Tutorial_img2 
St. Pancras,You Connect -jäsen Aurélien Guichard, Canon EOS 5D Mark II.

Jos pidät lähikuvauksesta, sade tarjoaa siihen loistavat mahdollisuudet. Tavallisesti huomaamaton hämähäkinseitti erottuu selvästi, kun sen ohuet langat ovat sadepisaroiden peitossa. Kuvaa mahdollisuuksien mukaan valoon päin, jotta seitti on vastavalossa.

Syksy on myös erinomaista aikaa kuvata puunlehtiä läheltä. Kun lehdet putoavat puista, ne luovat viehättävän värien kirjon, joka voimistuu sadesäällä. Jos ei sada, saat saman vaikutelman suihkuttamalla lehdille vettä ennen kuvaamista.

Öinen sade
Sade elävöittää kaupungin öisiä katuja. Märät ja kiiltävät jalkakäytävät heijastavat kauppojen valoja ja valomainoksia. Kun olet ikuistanut katunäkymän, siirry vesilammikon luo ja kuvaa heijastusta.

Jos kuvaat ihmisiä sadesäällä, he hukkuvat monesti taustaan. Salama muuttaa tilanteen täysin. Valitse EOS-kamerasi valintakiekosta Öinen muotokuvaus, jotta kamerasi valottaa sekä kohteen että taustan oikein.

Saat mielenkiintoisen kuvan, kun asetat kameran Valotusajan esivalinta (Tv) -tilaan ja painat kameran sivulla (aivan objektiivin vapautuspainikkeen yläpuolella) olevaa salamapainiketta. Valitse sitten valotusajaksi noin 1/15 sekuntia. Kun painat laukaisinta, salama välähtää ja tuloksena on terävä ja valoisa kuva kohteesta. Valotus jatkuu ja sadepisarat näkyvät kuvassa sumeana tehosteena. Kokeile eri valotusaikoja, jotta tavoitat parhaat vaikutukset.

1  2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Muotokuvaus
Tutustu kameraasi
Kesäisen valon kuvaaminen
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus