Kuvausvinkit: Vuodenaika ja sää

Sadepäivät

Sadesää tarjoaa uuden näkökulman valokuvaukseen: sade voi tuoda jotain lisää kuviisi sen sijaan, että se estäisi sinua menemästä ulos.

Picture_Tutorial_img2 
St. Pancras,You Connect -jäsen Aurélien Guichard, Canon EOS 5D Mark II

Jos pidät lähikuvauksesta, sade tarjoaa siihen loistavat mahdollisuudet. Tavallisesti huomaamaton hämähäkinseitti erottuu selvästi, kun sen ohuet langat ovat sadepisaroiden peitossa. Kuvaa mahdollisuuksien mukaan valoon päin, jotta seitti on vastavalossa.

Syksy on myös erinomaista aikaa kuvata puunlehtiä läheltä. Kun lehdet putoavat puista, ne luovat viehättävän värien kirjon, joka voimistuu sadesäällä. Jos ei sada, saat saman vaikutelman suihkuttamalla lehdille vettä ennen kuvaamista.

Öinen sade
Sade elävöittää kaupungin öisiä katuja. Märät ja kiiltävät jalkakäytävät heijastavat kauppojen valoja ja valomainoksia. Kun olet ikuistanut katunäkymän, siirry vesilammikon luo ja kuvaa heijastusta.

Jos kuvaat ihmisiä sadesäällä, he hukkuvat usein taustaan. Salama muuttaa tilanteen täysin. Aseta kameran sisäisen salaman asetukseksi Hidas täsmäys, jotta salama toimii pitkällä valotusajalla. Tämän asetuksen avulla voit kuvata ihmisiä yöllä siten, että myös tausta on valaistu oikein. Asetusta kannattaa käyttää erityisesti kirkkaassa kaupunkivalaistuksessa.

Jos sinulla on IXUS tai PowerShot, jossa on HS System, voit myös käyttää Yönäkymä käsivaralta -kuvausohjelmaa. Se tekee useista otoksista yhden kuvan ja vähentää siten kameran tärähtämisen vaikutuksia ja kohinaa.

1  2  3  4

spacer
					image
Kuvausvinkit
Muotokuvaus
Tutustu kameraasi
Kesäisen valon kuvaaminen
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus