Kuvausvinkit: RAW

Kuva-asetukset

Kuva-asetusparametreja ovat mm. kontrasti, sävy, kylläisyys ja terävyys.

Kuva-asetuksilla voi myös muuttaa yksittäistä väriä hienovaraisesti, esimerkiksi vaalentaa sinisiä värejä tai elävöittää punaisia värejä. Jotkin kuva-asetukset on tarkoitettu tietyille kuvauskohteille, kuten maisema tai muotokuva. Toiset ovat yleisempiä asetuksia, kuten normaali, luonnollinen ja neutraali. Joskus on vaikea tietää ennen kuvaamista, mikä kuva-asetus sopii kohteelle parhaiten. Käyttämällä DPP-ohjelmistoa ja RAW-tiedostomuotoa voit siirtää kuva-asetuksen valinnan ja kokeilun siihen vaiheeseen, kun kuva on tietokoneessa.


Kun valitset pudotusvalikosta eri kuva-asetuksen, tehoste näkyy heti kuvassa. Edellä olevassa videossa näytetään Neutral (neutraali)- ja Portrait (muotokuva) -kuva-asetusten käyttöä.

Picture_Tutorial_p3

Kuva-asetus voi vaikuttaa vain pieneen värialueeseen kuvassa. Vertailun vuoksi tässä on sama kuva, jonka värilämpötila-asetus on 8 000 K. Tämä on tuonut kuvaan lisää lämpöä sen sijaan, että se olisi vaikuttanut vain kasvojen väreihin.

Picture_Tutorial_p5_03

Kuva-asetuksissa voit myös kokeilla mustavalkokuvia. Kun olet valinnut Monochrome (mustavalko) -asetuksen, voit säätää kirkkautta ja kokeilla muita asetuksia.

1 2 3 4 5 6 7 8

spacer
					image
Muita kuvausvinkkejä
Objektiivit
Syystaivaan valokuvaus
Asetelmavalokuvaus
Pidä hauskaa kamerallasi
Matkakuvaus
Urheilukuvaus