Kuvausvinkit: RAW

Canon Digital Photo Professional (DPP)

RAW-tiedostojen käsittelemiseen tarvitaan ohjelmisto (RAW-kuvien muunnosohjelma), kuten Canonin Digital Photo Professional (DPP), joka on EOS- ja PowerShot G -kameroiden mukana ohjelmisto-CD-levyllä.

Tallennettujen tietojen lisäksi RAW-tiedostossa on myös tietoja valotuksen aikaisista kamera-asetuksista. Kun muunnat kuvan DPP-ohjelmistolla, avattavassa tiedostossa käytetään näitä asetuksia. Halutessasi voit muuttaa asetuksia.

Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, voit muuntaa ja tallentaa kuvan. Voit tallentaa kuvan JPEG- tai TIFF-tiedostoksi, mutta alkuperäinen RAW-tiedosto säilyy muuttumattomana. Voit siis avata RAW-tiedoston uudelleen ja luoda siitä erilaisen kuvan.

DPP-ohjelmiston käyttö
DPP-ohjelmiston käyttö on yksinkertaista. Tässä oppaassa kerrotaan ohjelmiston rakenteesta. Näytä kuvatiedostot DPP-ikkunassa napsauttamalla kuvatiedostokansiota. Valitse sitten jokin kuva napsauttamalla sitä.


Tutustu ikkunan ylälaidassa oleviin painikkeisiin. Suurenna valittu kuva valitsemalla vasemmassa laidassa Edit image window (Kuvanmuokkausikkuna). Avaa säätöpaneeli valitsemalla Tool Palette (Työkalupaletti) (kolmas vasemmalta). Varmista, että paletin ylälaidassa on valittuna RAW-välilehti.

1 2 3 4 5 6 7 8

spacer
					image
Muita kuvausvinkkejä
Objektiivit
Syystaivaan valokuvaus
Asetelmavalokuvaus
Pidä hauskaa kamerallasi
Matkakuvaus
Urheilukuvaus