Kuvausvinkit: jälkikäsittely

Digital Photo Professional

Digital Photo Professional (DPP) on Canonin oma RAW-kuvien muunnos- ja muokkausohjelma. RAW-tiedostoja voi kuvata EOS-kameroilla ja joillakin kompaktikameroilla, kuten PowerShot S- ja PowerShot G -mallistojen kameroilla. RAW-tiedosto sisältää digitaalikennon tallentamat tiedot, jotka kamera tallentaa lähes käsittelemättöminä. RAW-tiedostoa ei sinänsä voi katsella. DPP avaa tiedostosta kopion muodossa, joka voidaan näyttää tietokoneen näytöllä. Alkuperäinen tiedosto säilyy muuttumattomana.

Picture_Tutorial_04_img1_EOS

RAW-tiedoston etuna on se, että kuvattaessa ei tarvitse huolehtia kameran asetuksista. Valotus (aukko, valotusaika ja ISO-herkkyys) on saatava kohdalleen, mutta esimerkiksi valkotasapaino, kuvatyyli ja automaattinen valotuksen optimointi voidaan määrittää DPP-ohjelmassa. Voit kokeilla erilaisia asetuksia ja valita niistä parhaat. Voit säätää kirkkautta, kontrastia, värikylläisyyttä ja värien sävyjä ja määrittää kuvan terävyyden, kohinanvaimennuksen ja objektiivin vääristymän korjauksen.

Picture_Tutorial_04_img2_EOS

Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, voit tallentaa kuvan JPEG- tai TIFF-muotoon. Alkuperäinen RAW-tiedosto säilyy muuttumattomana. Sen avulla samasta otoksesta voidaan luoda useita erilaisia versioita. DPP-ohjelmalla voidaan muokata myös JPEG-kuvia, mutta tällöin käytettävissä on vähemmän muokkausvaihtoehtoja.

Näissä kuvausvinkkeissä on lisätietoja RAW-kuvien eduista sekä siitä, miten voit hyödyntää RAW-kuvien huomattavasti suurempaa tietomäärää.

1  2  3  4  5

spacer
					image
Muita kuvausvinkkejä
Erilaiset vuodenaikakuvat
Vuodenaika ja sää
Täydelliset muotokuvat
Tutustu kameraasi
Kesäisen valon kuvaaminen
Kuvan sommittelu