Kuvausvinkit: jälkikäsittely

PhotoStitch

Maisemat näyttävät usein upeimmilta panoraamoina. Pitkään ja kapeaan kuvaan mahtuu enemmän kuin useimmilla laajakulmaobjektiiveilla kuvattaessa.

Picture_Tutorial_03_img1_DSC

Tavallisesti panoraamakuvat luodaan ottamalla näkymästä useita kuvia siten, että kameraa liikutetaan vasemmalta oikealle tai oikealta vasemmalle kunkin otoksen välillä. Jotta kuvat voidaan yhdistää, peräkkäiset kuvat tulee ottaa siten, että otettavasta kuvasta vähintään 1/3 on edellisen kuvan kanssa päällekkäin.

Picture_Tutorial_03_img2_DSC

Canon-kameran mukana toimitettava PhotoStitch-ohjelma tekee vaikeimman osuuden puolestasi. Avaa sovellus, valitse kuvat ja järjestä ne oikeaan järjestykseen. Tämän jälkeen PhotoStitch yhdistää kuvat automaattisesti yhdeksi panoraamakuvaksi.

Specify Overlapping Areas (Määritä päällekkäiset alueet) -ikkunan avulla voit vaikuttaa prosessiin enemmän itse. Ikkunassa voit määrittää, mistä kohtaa kuvat osuvat päällekkäin, ja siten parantaa yksittäisten kuvien yhtymäkohtia.

Picture_Tutorial_03_img3_DSC

Kokeile
Jos et ole vielä kokeillut kamerasi mukana toimitettua ohjelmistoa, nyt on aika ottaa selvää, mitä kaikkea voit sen avulla tehdä. Jos taas olet jo ehtinyt tutustua ohjelmistoon, näiden vinkkien avulla voit hyödyntää sitä entistä tehokaammin.

1  2  3

spacer
					image
Muita kuvausvinkkejä
Erilaiset vuodenaikakuvat
Vuodenaika ja sää
Täydelliset muotokuvat
Tutustu kameraasi
Kesäisen valon kuvaaminen
Kuvan sommittelu