Kuvausvinkit: Muotokuvaus

Muotokuvaobjektiivit

Vältä laajakulmaobjektiivin tai laajakulmaisen polttovälin käyttämistä muotokuvauksessa. Ne tuovat kohteen liian lähelle, ja kuvaan voi tulla vääristymiä. Koska nenä on lähinnä kameraa, se voi näyttää normaalia pitemmältä ja korvat puolestaan pienemmiltä.

Picture_Tutorial_img4_EOS
Aseta laaja objektin aukko kapeaa syväterävyyttä varten. Tällöin tausta ei tarkennu, ja kohde nousee hyvin esille. EF 135 mm f/2L USM on täydellinen muotokuvaobjektiivi EOS-järjestelmiä varten – siinä yhdistyy lyhyt teleobjektiivi ja laaja maksimiaukko. Tässä videossa kerrotaan lisää eri objektiivien käyttämisestä muotokuvauksessa.

Muotokuva-asetukset
Canon-kameroissa on useita asetuksia, joilla voit parantaa muotokuvia. Useimmissa malleissa muotokuvatila käyttää automaattisalamaa. Tällöin kamera käyttää salamaa automaattisesti, kun valaistus laskee tietyn tason alapuolelle tai kun kameralla kuvataan vastavaloon.

Joissakin malleissa kamera siirtyy jatkuvaan kuvaukseen, kun muotokuvatila on valittu. Tällöin suljin ottaa kuvia niin kauan kuin pidät laukaisinta painettuna. Yleensä kannattaa ottaa ainakin kaksi kuvaa nopeasti peräkkäin. Kuvattava henkilö kuulee sulkimen äänen, kun ensimmäinen kuva otetaan, ja rentoutuu. Toisessa muutaman sekunnin sisällä otetussa kuvassa ilme on jo vähemmän kireä.

Käy sisään galleriaan
Toivomme, että olet löytänyt näistä ohjeista paljon hyviä tekniikkavinkkejä, joiden avulla voit ottaa entistä parempia muotokuvia. Suunnittele kuvaus, valitse onnistuneimmat kuvat ja lähetä ne galleriaan. Ensi kuussa kuvasi voi olla parhaiden joukossa!

1  2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Tutustu kameraasi
Kesäisen valon kuvaaminen
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus