Kuvausvinkit: Muotokuvaus

Elektroninen salama

Päivänvalo vaihtelee. Salama sitä vastoin on luotettava, tasainen ja aina saatavilla. Salaman käyttö sisätiloissa vaatii kuitenkin huolellisuutta, jotta kuviin ei synny jyrkkiä varjoja.

Picture_Tutorial_img3_EOS
Yksi tapa on heijastaa salamavalo valkoisesta sisäkatosta tai seinästä. Joissakin Speedlite-salamalaitteissa on kallistuva salamapää, jonka avulla voit suunnata salaman sisäkattoon. Muutamissa Speedlite-salamalaitteissa on nivelpää, jolloin salaman voi heijastaa myös seinästä. Automaattisalamavalotus toimii aktiivisesti – kamerassa olevat anturit korjaavat valonhajoittimen vuoksi menetettyä valaistusta.

Salaman heijastaminen seinästä tai sisäkatosta toimii paremmin kuin suora salama, mutta se ei mahdollista valaistuksen täydellistä hallintaa. Tätä varten sinun on siirrettävä Speedlite pois kameran luota, käännettävä se poispäin kohteesta ja heijastettava salama valkoisesta nailonisesta sateenvarjosta, joka on asetettu jalustalle. Useissa nykyisissä Speedlite-salamalaitteissa on langaton salaman ohjaus. Yhtä tai useampaa Speedlite-salamalaitetta voi ohjata automaattisesti kamerassa olevalla lähettimellä, mikä takaa oikean salamavalotuksen.

Usean Speedlite-salamalaitteen käyttö antaa täydellisen hallinnan sisätiloissa otettaviin muotokuviin. Tyypillisessä asetelmassa on yksi Speedlite-salamalaite ja kameran sivulle sijoitettu sateenvarjoheijastin. Tämä luo pehmeän valaistuksen. Kameran toisella puolella voi käyttää pelkistettyä heijastinta, joka heijastaa osan valosta takaisin varjoisille alueille. Toisen Speedlite-salamalaitteen voi asettaa kuvattavan taakse valaisemaan taustaa tai kuvattavan selkää, jolloin hiusten ympärille muodostuu valoisa reunus. Taustavalon käyttäminen erottaa kuvattavan taustasta syventäen kuvan perspektiiviä.

Käy EOS Adventure -palvelussa ja tutustu Canon Speedlite -tuotesarjaan.

1  2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Tutustu kameraasi
Kesäisen valon kuvaaminen
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus