Kuvausvinkit: Muotokuvaus

Poseeraus

Monet ihmiset vaivaantuvat, kun kamera otetaan esiin, ja heidän on usein vaikea olla luontevasti kuvaustilanteessa.

Picture_Tutorial_img4_DSC
Pyydä kuvattavaa henkilöä seisomaan vinottain kameraan, pää käännettynä objektiivin suuntaan. Tällainen asento on eloisa ja mielenkiintoinen.

Jos henkilö on hermostunut, pyydä häntä istumaan alas. Käytä jakkaraa, jonka voi rajata pois kuvasta – tuolin selkänoja voi häiritä kuvaa. Pyydä henkilöä nojautumaan eteenpäin, jotta asento on dynaamisempi.

Seisoma-asento voi olla hankala, jos kuvattava ei tiedä, mitä tehdä käsillään. Kokeile antaa henkilölle jotain kädessä pideltävää tai pyydä häntä nojautumaan jotain vasten. Innokas puutarhuri voi vaikkapa pidellä lapiota.

Voit myös ottaa kuvan vain vyötäröstä ylöspäin. Lähikuvat kasvoista ovat vaikuttavia, koska ne paljastavat kuvattavan luonteen. Pyydä henkilöä katsomaan suoraan kameran objektiiviin, jos haluat saada kuvaan väkevyyttä.

Ota useita kuvia peräkkäin – monet ihmiset onnistuvat räpäyttämään silmiään juuri valotushetkellä. Kasvojen ilmeet voivat muuttua hetkessä. Käyttämällä kameran jatkuvaa kuvaustilaa voit ottaa monta perättäistä kuvaa nopeasti ja valita parhaat otokset jälkeenpäin.

Käy sisään galleriaan
Toivomme, että olet löytänyt näistä ohjeista paljon hyviä tekniikkavinkkejä, joiden avulla voit ottaa entistä parempia muotokuvia. Suunnittele kuvaus, valitse onnistuneimmat kuvat ja lähetä ne galleriaan. Ensi kuussa kuvasi voi olla parhaiden joukossa!

1  2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Tutustu kameraasi
Kesäisen valon kuvaaminen
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus