Kuvausvinkit: Muotokuvaus

Valaistus

Helpoin ja huokein valaistus muotokuville on päivänvalo. Se toimii mainiosti, jos voit kuvata päiväsaikaan ja odotella sopivaa säätä.

Picture_Tutorial_img2
Useimmissa nykyisissä PowerShot- ja IXUS-malleissa on HS System -järjestelmä, jonka ansiosta voit kuvata heikossa valaistuksessa ilman salamaa.

Sisätiloissa voit kuvata lähellä pohjoiseen antavaa ikkunaa kirkkaana päivänä. Se luo pehmeän valaistuksen, joka imartelee kuvattavaa henkilöä. Pyydä kuvattavaa katsomaan ikkunaa kohti ja ota viehättävä profiilikuva sivultapäin. Jos henkilö katsoo kameraan, kuva on valaistu sivulta. Käytä heijastinta kasvojen sivulla vastapäätä ikkunaa, jolloin yksityiskohdat erottuvat paremmin voimakkaasti varjostuneilla alueilla.

Heijastimena voi käyttää valkoista kangas- tai pahvinpalaa tai vaikkapa sanomalehden sivua. Jos sinulla ei ole jalustaa heijastimelle, pyydä jotakuta pitelemään sitä kuvaamisen aikana. Jos kuvaat vain pään ja hartiat, kuvattava voi pidellä heijastinta kasvojensa alapuolella kuvan ulkopuolella. Alhaalta heijastunut valo luo kasvoille hohdetta.

Voit myös levittää lakanan kohteen taakse, jotta taustalla ei näy mitään häiritsevää.

Kun kuvaat ulkona, sijoitu niin, että aurinko jää kohteen taakse. Kasvot jäävät näin varjoon, mikä antaa niille pehmeän valaistuksen. Voit välttää alivalotuksen kasvattamalla valotuksen korjauksen arvoa noin yhdellä askeleella.

Voit myös käyttää kameran sisäistä salamaa. Useimmissa uusimmissa IXUS- ja PowerShot-malleissa on Smart Flash Exposure -salamavalotusohjelma, joka säätää valotusta ja takaa luonnollisen näköiset muotokuvat.

1  2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Tutustu kameraasi
Kesäisen valon kuvaaminen
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus