Luo laadukkaita paperikuvia ja videoita

[MASTER] Picture_9

Luontokuviesi tulostettujen versioiden on oltava yksityiskohdiltaan teräviä, eloisia ja värikkäitä – eli näyttää juuri samalta kuin kohteet näyttävät luonnossa.

Käyttämällä PIXMA-tulostinta ja erittäin kiiltävää valokuvapaperia saat raikkaita ja laadukkaita tulosteita, jotka esittelevät työsi parhaimmillaan.

Oikean paperin valitseminen

Valitsemalla oikeanlaisen paperin saat parhaimmat tulosteet. Kokeile Photo Paper Pro Platinum- ja Plus Glossy II -papereita, kun haluat saada parhaat tulokset.

My Image Garden tekee tulostamisesta helppoa

Käytä Canonin My Image Garden -sovellusta, jonka avulla voit nopeuttaa laadukkaiden tulosteiden valmistusta. Ohjelmalla voit tulostaa yksittäisiä kuvia Canonin kameralla tallennetuista videoleikkeistä.

Hauskat askarteluprojektit

My Image Garden Premium sisältää useita malleja, joita käyttämällä voit luoda omia luontoaiheisia onnittelukorttejasi. Voit ladata eläinten kuvia, tulostaa ne PIXMA-tulostimellasi ja luoda sen jälkeen 3D-paperimalleja jaettaviksi ystäville ja sukulaisille

Luo omia luontoaiheisia dokumentteja

Monet ihmiset pitävät villieläin- ja luontovideoiden katselusta. Nyt omien luontoaiheisten dokumenttien luominen ja jakaminen on helppoa. Joten ota kamera mukaan, kun lähdet seuraavan kerran kävelylle metsään.

Videostasi tulee kiinnostava, kun tiedät kohteestasi jonkin verran faktoja ja esität ne tarinan muodossa. Voit kuvata esimerkiksi kettua, jonka näet metsäpolulla päivittäin – tai oravaa, joka kiipeilee pihapuussasi.

LEGRIA-kameroissa ja muissa videokameroissa on yleensä laaja zoomausalue, joka tekee niistä mainiosti luontovideoiden kuvaamiseen soveltuvia. Millä sitten videosi kuvaatkin, on tärkeää, että voit tallentaa myös ympäristöä laajasti varsinaisen kohteen lisäksi, jotta kohde asettuu kontekstiinsa.

[MASTER] Picture_10
© ”Utuinen maisema”, kuvannut Kalicos Canon EOS 7D -kameralla

Tallenna lyhyitä leikkeitä

Kun kuvaat luontovideoita, pidä leikkeet lyhyinä ja vaihda kuvakulmaa tarpeeksi usein, jotta katsojien mielenkiinto säilyy. Eläimet ovat nopeita ja liikkuvat ennalta arvaamattomasti, joten myös sinun on todennäköisesti liikuttava, jotta pysyt kohteesi perässä. Kuvaamalla lyhyitä leikkeitä vältyt tärähtäviltä kameran liikkeiltä, jotka ovat lähes väistämättömiä seurattaessa toimintaa.

Vaihtele kuvausalaa ja zoomausta

Kuvaa useita laajoja kuvausaloja, jotta ympäristö ja maisemat tallentuvat videoosi. Kuvaa sen jälkeen useita lyhyitä leikkeitä varsinaisesta kohteestasi, joka voi olla minkäkokoinen eläin tahansa. Voit kokeilla pidempää zoomin polttoväliä, jolloin kohteesi näkyy suurempana kuvassa. Kun käytät suurinta zoom-asetusta, muista pitää kamera vakaana. Parhaan tuloksen saat, jos voit tukea kameran johonkin pintaan tai käyttää jalustaa.

[MASTER] Picture_11
© ”Sammakko puulla”, kuvannut Michael Malz Canon EOS Digital Rebel Xti -kameralla

Äänten tallentaminen

Jos käytät LEGRIA-kameraa, käytä ääniasetusten valintatoimintoa ja valitse Forests & Birds (Metsä ja linnut), jolloin kaukana olevien kohteiden äänet tallentuvat paremmin. Voit kokeilla myös äänen lisäämistä videoosi, jos haluat saada aikaan dramaattisemman äänimaailman.

[MASTER] Picture_12
© ”Käärme”, kuvannut Leo Hidalgo Canon EOS 600D -kameralla