Opi lisää: Värit

Muita tapoja kuvien värien ja ulkoasun syventämiseen

Kuva-asetukset on yksi tapa, jolla voit säätää kuvien värejä. Tässä on muita helppoja tapoja, joita kannattaa kokeilla.

Luovat suotimet
Monissa EOS-kameroissa voi käyttää kameran omia luovia suotimia. Näitä ovat muun muassa rakeinen mustavalkokuva, taiteellinen tehoste, vesiväritehoste ja lelukameratehoste. Niiden avulla voit luoda lisätehosteita kuviisi.

Basic +
Uusissa EOS-kameroissa voit valita kuvien tunnelman ja värin myös peruskuvaustiloissa käyttämällä valintakiekkoa. Asetuksia ovat muun muassa eloisa, pehmeä, lämmin, kylmä ja mustavalko. Kun olet valinnut tunnelman, voit säätää tehosteen vahvuutta. Lisätietoja saat kameran käyttöoppaasta.

Picture_Tutorial_p2_02

Kuvausajankohta
Kameran lisäksi kuvausajankohta vaikuttaa kuvien väreihin. Värit ovat eloisampia aurinkoisena päivänä kuin pilvisellä säällä. Tunti auringonnousun jälkeen ja tunti ennen auringonlaskua valon sanotaan olevan sopivin valokuvaukseen (kultaiset tunnit).

Picture_Tutorial_p2_03
Varhaisaamun aurinko tuottaa syviä lämpimiä värejä

Polarisaatiosuodin
Pyöröpolarisaatiosuodin, joka kiinnitetään objektiivin etuosaan, vähentää heijastuksia ja syventää varsinkin taivaan sinisiä sävyjä.

Polarisaatiosuodin rikastaa värejä ja syventää taivaansineä

Siirry galleriaan
Nyt kun olet lukenut, miten voit parantaa värejä kuvissasi, ota seuraava askel ja kokeile saamiasi vinkkejä. Lähetä sitten värikkäät kuvasi galleriaan. 30 kiinnostavinta kuvaa valitaan seuraavan kuun valikoimaan.

Tutustu EOS-järjestelmään
Uudella objektiivilla näet asiat eri tavalla, ja eteesi avautuu runsaasti uusia kuvausmahdollisuuksia. Tässä on objektiivi, josta on varmasti apua kuvaamisessa.

EF 50 mm f/1,4 USM*
Tämän laadukkaan ja erittäin valovoimaisen (f/1,4) objektiivin avulla voit kuvata luovasti kaikissa valaistusolosuhteissa ja pehmentää taustan kauniisti.

Sopii yleiskäyttöön, muotokuviin ja tuotekuviin.

Picture_Tutorial_p2_05

* EOS M -kameraa varten tarvitaan EF-EOS M -kiinnityssovitin

1  2