Kuvausvinkit: Valo

Toinen hyvä puoli aamulla ja illalla kuvaamisessa on, että valon kulma on matala. Tämä luo pitkiä varjoja, mikä tuo lisää mielenkiintoa moniin näkymiin.

Toisinaan voi tietysti käydä, että koko kuvauskohde jää varjoon. Onneksi auringonvalon suunta kuitenkin vaihtuu koko päivän ajan. Aurinko nousee idästä ja laskee länteen. Jos sinulla on aikaa, voit pysytellä samassa paikassa koko päivän ja odottaa, kunnes valo on ihanteellinen.

Tämä ei tietysti onnistu, jos olet vain ohikulkumatkalla etkä voi palata takaisin, kun olosuhteet ovat otollisemmat.

Taivaan kuvaaminen

Kameran taltioima kuva ei välttämättä ole sama kuin se, jonka näemme edessämme. Dynaamisen alueen käsite kuvaa valoasteikkoa kirkkaasta tummaan. Pilvisenä päivänä dynaaminen alue on matala, kun taas aurinkoisena päivänä se on korkea.

Jos katselet maisemakuvia, joita olet ottanut nykyisellä kamerallasi, taivas saattaa näyttää haalealta, vaikka se oli kirkkaan sininen kuvauspäivänä. Kamera on lisännyt maanpinnan tummien alueiden valotusta, jolloin taivas on ylivalottunut.

Digitaalikameran kuvakennon dynaaminen alue ei ole sama kuin ihmissilmän. Monissa nykyisissä PowerShot- ja IXUS-malleissa on älykäs kontrastinkorjaustekniikka (i-Contrast), joka laajentaa dynaamista aluetta automaattisesti.

Jos kamerassasi ei ole i-Contrast-toimintoa, voit korjata taivaan valotusta valotuksen korjauksella, mutta silloin maa voi alivalottua.

Onneksi tähän ongelmaan on useita ratkaisuja. Yksi esiteltiin jo aiempana. Odota. Mutta jos sinulla on kiire ottaa kuva, voit hyödyntää sopivia valokuvaustekniikoita.

1  2  3  4

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa