Kuvausvinkit: Yökuvaus

Jalustat

Tukevan, vakaalle alustalle asetetun jalustan avulla voit käyttää useiden minuuttien pituista valotusaikaa ilman, että kamera tärähtää.

Vaikka käyttäisit jalustaa, kamera voi tärähtää sillä hetkellä, jolloin aloitat valotuksen painamalla laukaisinta. Kameran koskeminen tärisyttää sitä hieman. Tärinän vaimeneminen voi kestää pari sekuntia, joten se saattaa vaikuttaa valotuksen alussa.

Voit välttää tämän käyttämällä EOS-kameran sisäistä ajastinta. Laukaisimen painamisen aiheuttama tärinä ehtii vaimentua ennen valotuksen alkamista. Kahden sekunnin viive on sopiva, kun kuvaat paikallaan pysyvää kohdetta ja kamera on jalustalla.

Picture_Tutorial_p2
Toivon pilkahdus, © Marco Lieberwirth 2010, Canon EOS 400D

Kaukolaukaisu
Jos kuvaat liikkuvaa kohdetta ja haluat valita laukaisuhetken, voit käyttää kaukolaukaisinta. Kaukolaukaisimessa on lyhyt kaapeli, jonka liitin kiinnitetään kamerassa olevaan liitäntään. Kaapelin toisessa päässä on pieni laite, jossa on painike. Kun painat painiketta, kamera laukeaa tärähtämättä.

Picture_Tutorial_p2_02
Leijona yössä, © Pierre Morlon 2010, Canon EOS 400D

Peilin lukitus
Monissa EOS-kameroissa on peilin lukitus valinnaisena toimintona. Kamerassa oleva peili heijastaa valon etsimeen. Valotuksen alkaessa peili nousee ylös, jotta valo pääsee kameran takaosassa olevaan kennoon. Kamera voi kuitenkin täristä hieman, kun nopeasti liikkuva peili osuu vaahtomaisiin vaimentimiin.

Kun peili on lukittu, voit nostaa peilin ylös painamalla laukaisinta kerran. Odota sen jälkeen pari sekuntia, kunnes tärinä on vaimentunut, ja laukaise sitten kamera painamalla laukaisinta uudelleen.

1  2   3  4  5