Räjähtäviä ilotulituksia

Onnistuneiden kuvien ottaminen ilotulituksista on vaikeaa, joten ota huomioon seuraavat seikat

  • PowerShot- ja IXUS-kameroissa on Ilotulitus-asetus. Katso lisätietoja käyttöoppaasta
  • Käytä kameran manuaalista tarkennusta, jos se on saatavana, ja tarkenna äärettömään
  • Valitse manuaalinen kuvaustila ja aseta aukon arvoksi f/8. Valotusaika voi olla noin 1/60 sekunnista (käsivaralla) viiteen tai kymmeneen sekuntiin (käytettäessä jalustaa) ISO-herkkyydellä 400
  • Valitse videokuvaustila ja taltioi toiminta paikan päällä.Kaupungin kadut

Kaupungin katujen ilme muuttuu täysin yön laskeutuessa. Näyteikkunat ja neonkyltit loistavat värikkäinä, ja tavalliset katuvalotkin luovat rakennuksiin romanttista hohtoa. Jos kuvaat heti sadekuuron jälkeen, valot heijastuvat kaduilta ja jalkakäytäviltä lisäten kuvien vaikuttavuutta.

Lumoava liike 
Kameran voi pitää vakaana valotuksen aikana, mutta entäpä kohteen?
Useimmat kohteet ovat paikallaan pysyviä – kuten rakennukset ja etuala. Liikkuvat osat ovat yleensä ajoneuvoja ja ihmisiä. Yöllä ajoneuvoissa on valot – niistä jää kuvaan kiehtovia valojuovia, jos valotusaika on useita sekunteja.

Öisen maiseman poikki liikkuvat ihmiset näkyvät kuvassa usein pitkänomaisina hahmoina – voit nähdä niiden läpi, koska tausta on valottunut osan valotusajasta.


Käy sisään galleriaan
Vaikka valoa on vähän, niin valokuvausmahdollisuuksia on silti runsaasti. Ota siis kamerasi esiin ja kokeile näitä yökuvausvinkkejä käytäntöön! Lähetä sen jälkeen lempikuvasi galleriaan – ensi kuussa otoksesi voi olla esillä parhaiden joukossa!

1  2  3  4

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa