Hämärän rajamailla

Yksi parhaista kuvaushetkistä on juuri auringonlaskun jälkeen. Vaikka aurinko on jo painunut horisontin taakse, se valaisee vielä hieman. Taivas saattaa näyttää tummalta, mutta kameran pitkä valotusaika kerää kaiken valon ja luo pääkohteelle syvänsinisen taustan. Kun iltahämärä on ohi, taivas näyttää kuvissa mustalta.


Iltahämärä on loistava aika kuvata rakennuksia ja monumentteja. Huomaatko, kuinka valo muuttaa Eiffel-tornin ilmeen?


Auringonlaskun kuvasarja
Voit tuoda iltahämärän taian esiin kuvaamalla kuvasarjan, joka alkaa noin tuntia ennen auringonlaskua ja päättyy noin tunti sen jälkeen. Kannattaa varata tähän pari tuntia illastasi, mutta tuloksena näet taivaan muutoksen.

Yritä etsiä maisema, jonka etualalla tai keskivaiheilla on kiinnostava kohde. Rakennus, patsas tai kivirykelmä sopii hyvin. Aseta kamera jalustalle, jotta se ei siirry kuvien välillä. Tämä ei ole välttämätöntä, jos kuvaat suunnilleen samasta paikasta joka kerta.

Illan tulisi olla suhteellisen pilvetön. Ota ensimmäinen kuva noin tuntia ennen auringonlaskua ja kuvaa sen jälkeen 10 tai 15 minuutin välein. Jatka kuvaamista, kunnes auringonlaskusta on kulunut suunnilleen tunti. Kun katselet kuvia järjestyksessä, näet taivaan muuttuvan sinisestä punaiseksi ja edelleen tummansinisestä mustaksi. 

1  2  3  4

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa