Kesän kuvaaminen

neighbourhood

© Andrea Schaffer. Canon EOS 450D, f/5,0, 1/100 s ja ISO 200.

neighbourhood

© Cristian Bortes. Canon EOS 550D, f/5,0, 1/800 s ja ISO 100.

neighbourhood

© Christian Bortes. Canon EOS 500D, f/5,0, 1/250 s ja ISO 100.

neighbourhood

© mjk23. Canon EOS 1000D, f/8,0, 1/125 s ja ISO 100.

neighbourhood

© Dan. Canon EOS 60D, f/10,0, 1/250 s ja ISO 200.

Kesäinen ympäristö

Mikä on olennaista sinun elinympäristösi kesässä? Olemme keränneet vinkkejä kesäisen ympäristön kuvaamiseen.

Odota sopivaa valoa

Ohut pilvipeite sopii katukuvaukseen erinomaisesti. Se hajottaa valon tasaisesti ja auttaa välttämään voimakkaita varjoja. Jos se ei kuitenkaan ole tavoitteesi, kesän valaistuksessa on se hieno puoli, että se vaihtelee nopeasti. Odota hetki ja todennäköisesti saat haluamasi kuvan.

Hyvä kuvausaika on myös "maaginen hetki" heti auringonlaskun jälkeen tai juuri ennen auringonnousua. Matalalta paistava aurinko luo pitkiä, jännittäviä varjoja ja hajottaa sinistä valoa väriavaruudesta, jolloin kuvat näyttävät lämpimämmiltä.

Tarkkaile tarkkailijoita

Vilkkailla alueilla ja kaupungissa voi helposti turhautua, koska kuvattavan toiminnan edessä on aina paljon ihmisiä. Miksi et ottaisi heitä mukaan kuvaan? On mahdollista, että juuri heidän ansiostaan pystyt vangitsemaan tapahtuman hengen.

Ole avoin

On hyvä suunnitella etukäteen, mitä haluaa kuvata, mutta joskus hyvät kuvat tulevat yllätyksenä. Muista pitää kamera aina mukanasi, ettet menetä tilaisuuttasi.

Vaihtele kuvakulmaa

Jos haluat muiden huomaavan kuvasi, näytä heille kuvakulma, jota he eivät tavallisesti näe. Nouse ylös – jopa matalalla aidalla seisominen muuttaa kuviesi tunnelmaa. Voit myös kuvata alhaalta. Kuva nilkan korkeudelta antaa aivan uutta perspektiiviä elinympäristöösi.

Pidä hauskaa – ja muista jakaa kuvasi kanssamme galleriassa tai Facebook-sivullamme.