Opi lisää: Kuvaustilojen käyttäminen

Automaattikuvauksesta käsisäätöihin

Picture_Tutorial_p3Maisematila

Maisematila sopii laajojen maisemien kuvaamiseen, kun haluat kuvasta mahdollisimman selkeän ja terävän. Kamera valitsee valotusajan olosuhteiden mukaan. Tila korostaa kuvien eloisia sinisiä ja vihreitä sävyjä.

Miten EOS-kamera toimii: Kamera asettaa pienen aukon, jotta koko kuva-alue tarkentuu. Jos kuvaat heikossa valaistuksessa, kamera saattaa valita myös pitkän valotusajan, jolloin kameran tärähtely voi vaikuttaa kuvaan. Tällöin valotusajan kuvake vilkkuu. Saat teräviä kuvia käyttämällä jalustaa tai asettamalla kameran tukevalle alustalle. Maisematila parantaa luonnon omia värejä, ja sinisen ja vihreän sävyt näkyvät syvinä ja eloisina.

Picture_Tutorial_p3_02
Luoteinen ylämaa, © Tony Foster 2011, Canon EOS-1D Mark IV

Kokeile myös näitä kuvatyyppejä: Maisematila sopii maisemien kuvaamisen lisäksi muihinkin tilanteisiin. Voit käyttää sitä kuvatessasi nähtävyyksiä kaupungissa erityisesti kirkkaassa päivänpaisteessa. Saat EOS-kamerallasi tarkkoja ja eloisia matkakuvia.

Sopiva objektiivi:EF-S 10–22 mm f/3,5–4,5 USM*
Pienikokoinen ja kevyt ultralaajakulmainen objektiivi vangitsee maisemat koko loistossaan.

Lisätietoja

Tartu EOS-kameraasi ja kokeile näitä peruskuvaustiloja. Jos haluat oppia lisää siitä, miten voit räätälöidä kuviesi ilmettä EOS-kameran eri kuvaustilojen avulla, tutustu kuvausvinkkeihin.

* Yhteensopivuus: EF-EOS M -kiinnityssovittimella varustettu EOS M -kamera tai EF-S-kiinnitystä tukeva Canonin järjestelmäkamerarunko (objektiivikannassa on merkkinä valkoinen neliö).

1  2  3