Kuvausvinkit: makrokuvaus

Kuvaaminen

Jalustan avulla voit pitää kameran vakaana ja varmistaa onnistuneen valotuksen. Lähikuvauksessa tämä ei kuitenkaan aina riitä.

Painaessasi laukaisinta kamera liikahtaa, mikä voi pilata kuvan terävyyden. Voit ratkaista ongelman käyttämällä kameran itselaukaisua. Koska laukaisimen painamisen ja kuvan ottamisen välille jää 2 tai 10 sekunnin viive, kameran liike ei tallennu kuvaan.

Tut_04-DSC_image01.jpg
Pesä, You Connect -jäsen Dobra Rozsa, Canon EOS 40D

EOS-kameroissa voi käyttää myös kaukolaukaisinta, joka yhdistetään kameraan lyhyellä ja joustavalla kaapelilla. Näin voit valita valotushetken koskematta kameraan. Lisäksi joissakin kameroissa on sisäinen langaton vastaanotin, jonka voi aktivoida Canonin kaukolaukaisimella RC-1, RC-5 tai RC-6.

Muista kuitenkin, että vakaa kamera ei auta, jos kohde liikkuu. Silmä ei ehkä huomaa kukan liikettä, mutta pienimmätkin värähdykset tallentuvat lähikuvaan. Voit käyttää tuulensuojana esimerkiksi värillistä heijastinpintaa tai läpinäkyvää muovia. Voit myös kiertää ongelman kuvaamalla pöydälle asetettuja kukkia sisätiloissa.

Ota lähikuvia ja lähetä ne meille
Nyt kun olet lukenut, miten voit ottaa onnistuneita lähikuvia, on aika kokeilla kuvaamista käytännössä. Lähetä parhaat otoksesi meille, ja saatat nähdä ne ensi kuun galleriassa.

1  2  3  4  5

spacer
					image
Muita kuvausvinkkejä
Millainen on hyvä kuva?
Jälkikäsittely
Erilaiset vuodenaikakuvat
Vuodenaika ja sää
Täydelliset muotokuvat
Tutustu kameraasi