Kuvausvinkit: makrokuvaus

Tarvitsemasi laitteet

Lähikuvauksessa kamera viedään yleensä kohteen lähelle. Tämä vahvistaa kameran tärähtelyn vaikutuksia, ja kuvaan voi tulla epätarkkuutta. Jalustan käyttö pitää kameran vakaana valotuksen aikana.

Paras vaihtoehto on tukeva jalusta, mutta mikä tahansa jalusta on yleensä parempi kuin ei mitään. Jos kuvaat kohteita, jotka voi asettaa pöydälle, pöytäjalusta sopii hyvin pienille EOS-malleille.

Tut_02-EOS_image01.jpg
Titaniitti ja sarvivälke, You Connect -jäsen Matteo Chinellato, Canon EOS 7D

Makro-objektiivit
Paras EOS-lisävaruste lähikuvauksessa on makro-objektiivi. Se kiinnitetään kameran runkoon normaaliin tapaan ja sillä voi tarkentaa äärettömään. Voit myös kuvata luonnollisessa 1:1-koossa. Canonilla on laaja valikoima makro-objektiiveja kaikkiin kuvaustarpeisiin.

Objektiivivaihtoehdot
Makro-objektiivi on hyvä hankinta, jos otat paljon lähikuvia, mutta lähilinssi on edullisempi vaihtoehto. Se kierretään kiinni objektiivin etuosaan suotimen tapaan. Lähilinssi vie vain vähän tilaa, mutta se lisää huomattavasti kameran objektiivin käyttömahdollisuuksia. Se on ihanteellinen lisävaruste, kun haluat matkustaa kevyesti.

Canonilla on kahdentyyppisiä lähilinssejä: 250D ja 500D. 250D suurentaa enemmän kuin 500D.

Voit käyttää nykyisen objektiivisi kanssa myös loittorengasta. Se sovitetaan objektiivin ja EOS-kameran rungon väliin. Etäisyys kennoon kasvaa, joten kamera voi tarkentaa lähemmäs kohteeseen. Loittorenkaat sopivat parhaiten objektiiveille, joiden polttoväli on enintään 100 mm.

Canonilla on kaksi loittorengasta: EF12 II ja EF25 II. Luku viittaa putken pituuteen: 25 mm:n putki suurentaa enemmän kuin 12 mm:n putki.

1  2   3  4  5

spacer
					image
Muita kuvausvinkkejä
Millainen on hyvä kuva?
Jälkikäsittely
Erilaiset vuodenaikakuvat
Vuodenaika ja sää
Täydelliset muotokuvat
Tutustu kameraasi