Lähikuvausvinkit

Kohteen liikkumisen välttäminen
Kohteen liikkumista on hankala hallita. Usein se johtuu pienestä tuulenvireestä. Jos esimerkiksi katselee kukkasta parin metrin päästä, sen kevyttä keinuntaa tuulessa ei huomaa, mutta lähikuvassa se liikkuu kuvan toisesta reunasta toiseen Voit asettaa palan muovia keppien varaan tuulensuojaksi, mutta usein on helpompaa kuvata sisätiloissa vedottomassa huoneessa.

 

Kohteen valaiseminen
Kun viet kameran lähelle kohdetta, se voi myös estää valon pääsyn kohteeseen. Sisäisen salaman käyttäminen ei ole aina hyvä idea – se sijaitsee objektiivin toisella puolella ja voi lyhyillä etäisyyksillä tuottaa epätasaisen valotuksen.

Jos et omista erillistä Speedlite-salamalaitetta, niin esimerkiksi pöytävalaisimen hehkulamppu heijastettuna toimii hyvin sisäkuvauksessa. Valkoinen heijastinpinta ehkäisee varjoja tehokkaasti. Muista asettaa kameran valkotasapainoasetukseksi Keinovalo Myös pohjoisikkunasta kirkkaana päivänä lankeava valo toimii hyvin.

Ammattimaisessa lähikuvauksessa EOS-kameraan kannattaa hankkia lähikuvaussalama MR-14EX tai MT-24EX, jotka on suunniteltu juuri tätä lähikuvausta varten. Nämä elektroniset salamalaitteet kiinnitetään kameran objektiiviin.

1  2  3  4

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa