Lähikuvausvinkit

Makro-objektiivit
Makro-objektiivit ovat paras vaihtoehto, jos kuvaat paljon lähikuvia. Ne kiinnitetään kameraan tavallisen objektiivin sijaan etkä tarvitse mitään lisävarusteita – makro-objektiivissa on itse asiassa sisäinen loittorengas, joka mahdollistaa lyhyen tarkennusetäisyyden.

Kaikki Canonin EF- ja EF-S-makro-objektiivit (paitsi MP-E65 mm f/2,8 1-5x Macro) tarkentavat myös kauas, joten niillä voi kuvata myös tavallisia kohteita. Laajennetun tarkennusalueen ansiosta voit suurentaa niillä luonnolliseen kokoon. Nämä objektiivit on optimoitu lähikuvausta varten toisin kuin muut objektiivit, jotka toimivat parhaiten keskipitkillä etäisyyksillä. Kaikkia kameran toimintoja voi käyttää normaalisti makro-objektiivien kanssa.

Tärähdysten vaikutusten vähentäminen
Lähikuvista tulee helposti epätarkkoja. Tämä johtuu siitä, että objektiivi ei suurenna vain kuvan kokoa, vaan se vahvistaa myös liikkeen vaikutuksen. Kuvaan voi tulla epätarkkuutta kameran tai kohteen liikkeestä.

Kamera liikkuu väistämättä, jos kuvaat käsivaralla. Kädet eivät ole koskaan täysin vakaat, ja painaessasi laukaisinta kamera liikahtaa hieman. Tämä liike vaikuttaa lähikuviin voimakkaammin kuin tavalliselta etäisyydeltä otettuihin kuviin. Ratkaisuna on vakauttaa kamera esimerkiksi käyttämällä jalustaa.

Vaikka kamera olisi kiinnitetty jalustaan, laukaisimen painaminen voi aiheuttaa pientä liikettä. Voit välttää tämän käyttämällä kaukolaukaisinta. Joissakin kameroissa on sisäinen langaton vastaanotin, jonka voi aktivoida Canonin kaukolaukaisimella RC-1, RC-5 tai RC-6.

Muissa kameroissa on liitäntä kaukolaukaisimen johtoa varten. Jos sinulla ei ole kaukolaukaisinta, voit käyttää 2 sekunnin itselaukaisua. Vaikka painat laukaisinta, tärähdyksen vaikutus on mennyt ohi, ennen kuin kamera ottaa kuvan.

1  2  3  4

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa