Lähikuvausvinkit

Lähikuvaus EOS-kameralla Jos sinulla on Canonin EOS-kamera, tarvitset lähikuvausta varten lisävarusteita.

Lähikuviin voi käyttää kolmenlaisia lisävarusteita:

  • Lähilinssit
  • EF-loittorenkaat
  • Makro-objektiivit

Lähilinssit
Lähilinssi on helppo ja edullinen ratkaisu lähikuvaukseen EOS-kameralla. Se kiinnitetään kameran objektiivin etuosassa olevaan kiinnitysrenkaaseen, ja se toimii suurennuslasin tapaan.

Canon valmistaa kahdenvahvuisia lähilinssejä – CU 250D (+4 dioptriaa) ja CU 500D (+2 dioptriaa). +4 dioptrian linssi on vahvin ja se mahdollistaa suurennuksen jopa puoleen luonnollisesta koosta (kamerassa käytetyn objektiivin mukaan) Kameran toiminnot eivät muutu – mutta automaattitarkennus ei ehkä toimi hyvin lyhyillä etäisyyksillä. Valotuksenmittaus toimii normaalisti.

EF-loittorenkaat
Olet varmaan huomannut, että jotkin objektiivit pitenevät tarkennettaessa lähelle. Kun pidennät objektiivin ja kameran rungon välistä etäisyyttä loittorenkaalla, voit tarkentaa vielä lähemmäs. Loittorenkaassa ei ole optisia osia, mutta se yhdistää objektiivin ja EOS-kameran elektroniikan toisiinsa.

Canonin EF-loittorenkaiden pituudet ovat 12 mm ja 25 mm. Pitempi loittorengas mahdollistaa maksimisuurennuksen – joka on luonnollista kokoa suurempi joidenkin objektiivien kanssa. Loittorengas heikentää hieman objektiiviin tulevan valon määrää, joten valotusta on lisättävä – automaattivalotus huolehtii tästä automaattisesti. Varsinkin 25 mm:n loittorengas voi häiritä automaattitarkennusta, joten käsintarkennus on suositeltavaa.

1  2  3  4

spacer
					image

Kuvausvinkit

Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat
Yökuvaus
Syysvalokuvaus
Maisemakuvaus kaupungissa