Objektiivin polttoväli maisemakuvauksessa

Zoom-objektiiveissa on useita polttovälivaihtoehtoja, mikä mahdollistaa kuvakulman vaihtamisen. Kiinteän polttovälin objektiiveissa puolestaan on kiinteä kuvakulma.

Picture_Tutorial_img3

Objektiivin tuottama kuvakulma on tärkeämpi kuin polttoväli. Lyhyillä polttoväleillä kuvakulma on laaja, ja kuvaan mahtuu laaja maisema. Tästä syystä maisemakuvaukseen usein suositellaan lyhyitä polttovälejä.

Pitkillä polttoväleillä kuvakulma on kapea, ja kuvaan tulee vain pieni alue näkymästä. Ne eivät sovellu yhtä hyvin maisemakuvaukseen, mutta niitä käyttämällä voidaan korostaa jotain tiettyä näkymän osaa tai rajata pois vähemmän kiinnostavia alueita. Interaktiivinen demo, joka havainnollistaa polttovälin vaikutuksen kuvakulmaan ja kuvaan.

EOS-kameroiden vaihdettavien zoom-objektiivien ja kiinteiden objektiivien valikoima tarjoaa polttovälivaihtoehtoja välillä 8 mm ja 800 mm. EOS 1100D, EOS 600D, EOS 60D, EOS 7D tai muu APS-C-kokoisella kennolla varustettu EOS-kamera ja sen kanssa myytävä EF-S 18–55 mm -objektiivi ovat hyvä yhdistelmä aloittelevalle maisemakuvaajalle. EF 24–70 mm tai EF 28–135 mm -objektiivien kanssa soveltuvat käytettäväksi täysikokoisella kennolla varustetut kamerat, kuten EOS-1Ds Mark III ja EOS 5D Mark II.

Saat lisätietoja kattavasta EOS-kameroiden objektiivivalikoimasta vierailemalla objektiivisivustossa.

1  2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat