Löydä oma näkökulmasi

Voit vaihtaa kuvakulmaa kuvaamalla maisemaa erilaisesta perspektiivistä, vaikkapa kukkulan laelta, jolloin saat erikoisia ja kiinnostavia otoksia.

Picture_Tutorial_img2

Saat vaikuttavia kuvia myös etualalla, muutaman sentin etäisyydellä kamerasta ja maasta olevasta kohteesta. Tällainen kohde voi olla esimerkiksi värikäs kukkaryhmä. Kun kuvaat matalalta, etuala hallitsee kuvaa ja muu maisema vaikuttaa olevan tavallista kauempana. Erikoinen kuvakulma tekee kuvasta vaikuttavan.

EOS 60D- ja 600D-kameroissa on kääntyvä näyttö, joka helpottaa kuvaamista matalista kuvakulmista. Näytön voi taittaa esiin ja kääntää siten, että voit katsoa kuvaa ylhäältä.

Muihin EOS-kameroihin voi kiinnittää kulmaetsimen, jolla voit myös katsella kuvaa ylhäältä. Tällöin joudut tosin kumartumaan, jotta voit katsoa laitteen silmäsuppilon läpi.

Toinen tapa kuvata on asettua maahan makuulle ja katsoa näkymää suoraan ennen kuvan ottamista. Kun asetat allesi muovialustan, et likaannu etkä kastu.

Pystysuuntaisia maisemakuvia
Maisemakuvat kuvataan usein vaakasuuntaisina, jolloin kuvan leveys on suurempi kuin kuvan korkeus. Tämä on yleensä toimiva kuvaustapa, sillä useimmiten kuviin halutaan saada laaja näkymä vasemmalta oikealle. Toisaalta myös pystysuuntaiset kuvat voivat olla hyvin vaikuttavia. Pystysuuntainen kuva toimii yleensä silloin, jos kyseessä on korkea kohde, mutta myös erikoinen kuvakulma voi tuoda kuvaan vaikuttavuutta. Vertaa oikealla olevaa pystysuuntaista kuvaa tämän sivun alussa olevaan samasta maisemasta otettuun vaakasuuntaiseen kuvaan.

1  2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat