Käytä luovuuttasi

Maisemakuvauksen hyvä puoli on se, että kuvauskohde pysyy paikallaan. Voit asettaa kameran kuvauskuntoon rauhassa ja sommitella kuvan juuri haluamallasi tavalla.

Picture_Tutorial_img4

Voit myös kokeilla käsisäätöjä. Monissa Canon-kameroissa (muun muassa Powershot G, SX ja S) on valotusajan esivalinta (Tv). Tässä tilassa voit asettaa valotusajaksi esimerkiksi yhden sekunnin (tai jopa pidemmän ajan). Käytettäessä tukevaa jalustaa ja pitkää valotusaikaa kuvassa olevat liikkumattomat kohteet näkyvät tarkkoina, kun taas liikkuvat kohteet, kuten tuulessa heiluva pitkä ruoho tai puunlehdet, näkyvät epäterävinä.

Sama näkymä, vaihtuva näkökulma
Mielenkiintoisia kuvasarjoja saa myös kuvaamalla samaa maisemaa eri vuodenaikoina. Etsi kameralle paikka, joka on helppo löytää aina uudelleen: esimerkiksi kivi tai kohta kahden helposti erottuvan puun välissä.

Uudessa PowerShot SX 230 HS -kamerassa on GPS-toiminto*, jonka avulla samaan kuvauspaikkaan on helppo palata uudelleen. Lisäksi kamera tallentaa paikkatiedot kuviin, joten voit katsella matkaasi kartalta kameran mukana toimitetun ohjelmiston avulla.

*GPS:n käyttöön voi kohdistua rajoitteita joissakin maissa tai alueilla. GPS:n käytön tulee noudattaa käyttömaan ja -alueen lakeja ja säännöksiä mukaan lukien elektroniikan mahdolliset käyttörajoitukset.

Siirry galleriaan
Maisemakuvat ovat You Connect -gallerian suosituimpia kuvia, ja kirkkaat kevätpäivät tarjoavat kauniita kuvausnäkymiä. Näiden kuvausvinkkien avulla voit lähteä tallentamaan maisemat upeiksi kuviksi. Valitse suosikkisi ja lähetä ne galleriaan. Ensi kuussa kuvasi voi olla parhaiden joukossa!

1  2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat