Objektiivin polttoväli maisemakuvauksessa

Zoom-objektiiveissa on useita polttovälivaihtoehtoja, mikä mahdollistaa kuvakulman vaihtamisen. Kiinteän polttovälin objektiiveissa puolestaan on kiinteä kuvakulma.

Picture_Tutorial_img3

Objektiivin tuottama kuvakulma on tärkeämpi kuin polttoväli. Lyhyillä polttoväleillä kuvakulma on laaja, ja kuvaan mahtuu laaja maisema. Tästä syystä maisemakuvaukseen usein suositellaan lyhyitä polttovälejä.

Pitkillä polttoväleillä kuvakulma on kapea, ja kuvaan tulee vain pieni alue näkymästä. Ne eivät sovellu yhtä hyvin maisemakuvaukseen, mutta niitä käyttämällä voidaan korostaa jotain tiettyä näkymän osaa tai rajata pois vähemmän kiinnostavia alueita. Interaktiivinen demo, joka havainnollistaa polttovälin vaikutuksen kuvakulmaan ja kuvaan.

Canon IXUS- ja PowerShot-kameroissa on yhdysrakenteinen zoom-objektiivi. Monissa malleissa on 28 mm:n* laajakulmaobjektiivi, mutta IXUS 210-, IXUS 220 HS-, IXUS 310 HS- ja PowerShot SX30 IS -kameroissa on vieläkin suuremman laajakulman muodostava 24 mm*:n objektiivi.

PowerShot- ja IXUS-kameroiden Liitä-toiminnolla saat lisäksi vaikuttavia panoraamakuvia. Toiminnon avulla voit ottaa laajana (tai jopa 360-näkymään) levittäytyvästä maisemasta useita kuvia. Näet kuvasarjan edellisen kuvan näytöllä, joten voit kohdistaa kuvat toisiinsa. Kameran mukana toimitetulla PhotoStitch-ohjelmistolla voit liittää kuvat yhdeksi panoraamakuvaksi.

* 35 mm:n kinofilmivastaavuus

1  2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat