Talven vaihtuessa kevääksi värit palaavat maaseudulle. Silloin on hyvä hetki lähteä kuvaamaan muuttuvia maisemia.

Picture_Tutorial_img1

Vastaasi tulee varmasti tämän tästä upeita kuvauksellisia maisemia. Näiden kuvausvinkkien avulla voit ottaa onnistuneita kuvia ja näet, miten Canon-kamerasi auttaa sinua kuvaamisessa. Tässä kuvausvinkkiosiossa käsitellään seuraavia aiheita:
• Sommittelu
• Päivän paras hetki
• Löydä oma näkökulmasi
• Pystysuuntaisia maisemakuvia
• Objektiivin polttoväli maisemakuvauksessa
• Käytä luovuuttasi
• Sama näkymä, vaihtuva näkökulma

Sommittelu
Sommittelu on yksi maisemakuvauksen tärkeimmistä elementeistä. Käytä lähtökohtana kolmanneksien sääntöä. Kuvittele, että kameran etsimeen olisi piirretty ristikko: kaksi pystyviivaa ja kaksi vaakaviivaa, jotka risteävät neljässä kohdassa. Kun sijoitat kohteen johonkin näistä risteyskohdista, saat aikaan vaikuttavan sommittelun. Canon-kameroilla tämä on helppoa, sillä kameran nestekidenäyttöön voi tuoda näkyviin ristikon. Katso lisätietoja käyttöoppaasta.

Päivän paras hetki
Toinen keskeinen asia maisemakuvauksessa on valaistus. Aikainen aamu ja myöhäinen iltapäivä ovat parhaita kuvausajankohtia. Auringon ollessa alhaalla varjot ovat pitkiä ja lämmin valo tekee näkymistä kiehtovia.

Muista kuitenkin, että luonto tarjoaa hienoja maisemia myös muulloin – esimerkiksi ukkosmyrskyn jälkeinen synkkä taivas on vaikuttava kuvauskohde. Jotkin kohteet puolestaan näyttävät parhaalta keskipäivän auringossa, joka luo lyhyitä varjoja ja vahvoja kontrasteja. Myös aikaisen aamun usva antaa kuviin aivan omanlaistaan tunnelmaa.

Monien Canon PowerShot- ja IXUS-kameroiden kuvausohjelmat tarjoavat mahdollisuuden muokata lopullisen kuvan tunnelmaa. Tutustu erilaisiin kuvausohjelmiin (vanhemmissa malleissa SCN-ohjelmat): esimerkiksi Kasvillisuus tuo eloisuutta vihreisiin lehtiin ja kasveihin,

kun taas uudempien mallien Pikkukuvatehoste saa maisemat näyttämään pienoismalleilta. Erittäin elävä- ja Auringonlasku-ohjelmat puolestaan lisäävät värikylläisyyttä ja mahdollistavat siten kirkkaiden värien tallentamisen kuviin.

1   2  3  4

spacer
					image
Tutorials
Kuvan sommittelu
Videokuvaus
Veden kuvaaminen
Maisemakuvaus
Mustavalkokuvaus
Toimintakuvaus
Jouluiset muotokuvat