LEGRIA-vinkit

Tämän kuun kuvausvinkeissä unohdetaan valokuvausoppaiden säännöt ja opetellaan ottamaan vaikuttavia kuvia luottamalla intuitioon. Kun otat kuvia spontaanisti, seurauksena voi olla puolivahingossa otettuja, kauniita ja pysäyttäviä kuvia, jotka vangitsevat täydellisesti tietyn hetken tai tunnelman.

Kuvaamalla videoita intuitiivisesti voit taltioida odottamattomia asioita. Kokeile kuvata näkymiä eri kuvakulmista. Katso, miltä esineet tai asiat näyttävät kuvattuna alaviistosta, esimerkiksi lapsen näkökulmasta, ja uskalla tehdä kokeiluja. Epätäydellisyydet ja tuoreet näkökulmat voivat tuottaa upeita tuloksia.


[MASTER]Tutorial_LEGRIA_1

Jérémy Lelièvre, Rikki
Käyttöoikeudet: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Äänen tallentaminen videoihin

Kuvattaessa videota on kiinnitettävä huomiota sekä kuvaan että kuvaa tukevaan ääneen.

Vinkki: Kuvaa pidempi otos, johon taltioituu myös ympäristön ääniä. Niitä voi käyttää taustaääninä, joiden avulla leikatusta videosta voi tehdä yhtenäisen kokonaisuuden.

Videot ovat dynaamisia, joten kuvaa joitakin otoksia siten, että liikutat kameraa, ja liikuta kameraa myös otosten välillä. Näin tarinasta tulee tehokkaampi. 


Kiinnitä huomiota kameran asentoon

Aloita videotarina laajakulmakuvalla. Näin esittelet paikan, johon videon tapahtumat sijoittuvat. Kuvaa sen jälkeen sarja tiukemmin rajattuja otoksia ja keskity sitten yhteen videosi pääaiheeseen tai -hahmoon.

Tiesitkö tämän? Lähentäminen ja loitontaminen objektiivin avulla kuvaamisen aikana onnistuu vain harvoin. Videosta tulee parempi, jos voit muuttaa kuvakulmaa siirtymällä itse tai siirtämällä kameraa sen sijaan, että zoomaisit objektiivilla.

Kameran asennolla on vielä suurempi merkitys videokuvauksessa kuin valokuvauksessa. Älä siis turhia arkaile, vaan kuvaa rohkeasti sammakkoperspektiivistä tai valitse korkealla sijaitseva kuvauspaikka. Muistathan, että voit käyttää LEGRIA-kameraa etäyhteydellä älypuhelimen välityksellä. Käytä langattomia toimintoja ja CameraAccess Plus -sovellusta. Tämän toiminnon avulla voit esimerkiksi esiintyä itse matkapäiväkirjassa tai videoblogissa, kun käyt uusissa kaupungeissa.