LEGRIA-vinkit

Jokaisen kaupungin historiaan kuuluu voittoja ja tappioita, tuhoa ja uudelleenrakennusta sekä kulttuurillisia ja yhteisöllisiä muutoksia. Menneisyydestä jää usein jälkiä. Kun teet hieman tutkimustyötä ja olet tarkkaavainen, voit löytää näkyviä muistoja siitä, millainen kaupunki ennen oli. Niistä saa hienoja videoita, joten vaivannäkö kannattaa.

historia – Canon
GollyGforce: Mahdollisuuksien ikkuna
Tekijänoikeustiedot: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Vaihtele video-otosten tahtia ja kestoa

Kun ikuistat kaupungin historiaa, kunkin otoksen pituus vaikuttaa katsojien saamaan vaikutelmaan. Pidä kuvauksen ja käsittelyn aikana mielessä seuraavat seikat:

• Lyhytkestoiset otokset, joiden välillä ei ole siirtymätehosteita, luovat nopeatempoisen vaikutelman. Pidemmät otokset ja asteittaiset siirtymiset otoksesta toiseen luovat rauhallisemman ja rennomman tunnelman.
• Kun kuvaat kaupungin vanhemmissa osissa, voit luoda vaikutelman takautumista sijoittamalla modernia ympäristöä esittävien, rauhallisten otosten lomaan nopeatempoisia otoksia. Vaihtoehtoisesti voit kuvata menneisyydestä leppoisan videon, joka sisältää väläyksiä nykypäivästä.


Muuta sommittelua

Kun vaihtelet kuvakulmaa tiiviistä laajaan, katsojien huomio on helpompi säilyttää. Yleensä kannattaa aloittaa laajakulmaisella otoksella, jota seuraavat tiiviimmin sommitellut otokset.


Siirry vanhasta uuteen

Kameran liikuttamisen taito on tärkeä videon kiinnostavuuden kannalta. Tarvitaan paljon harjoitusta, jotta kameraa oppii liikuttamaan tasaisesti, mutta lopputulokset ovat vaivan arvoisia. Tämäntyyppisistä otoksista on usein hyötyä kohtauksesta toiseen siirryttäessä. Näin kuvaat niitä:

1. Tarkenna liikkeen lopussa näkyviin tulevaan kohteeseen käyttäen LEGRIA-kamerasi käsitarkennusta tai lukitse tarkennus kohdalleen.
2. Sijoita kamera sitten niin, että loppunäkymä jää lähempänä olevan, epätarkkana näkyvän kohteen taakse.
3. Liikuta kameraa hitaasti oikealle tai vasemmalla niin, että tarkennettuna oleva kohde tulee näkyviin.