Jokaisen kaupungin historiaan kuuluu voittoja ja tappioita, tuhoa ja uudelleenrakennusta sekä kulttuurillisia ja yhteisöllisiä muutoksia. Menneisyydestä jää usein jälkiä. Kun teet hieman tutkimustyötä ja olet tarkkaavainen, voit löytää näkyviä muistoja siitä, millainen kaupunki ennen oli. Niistä saa hienoja valokuvia, joten vaivannäkö kannattaa.

historia – Canon
Juan Cabanillas: Raffaele Portelli 1917
Tekijänoikeustiedot: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Anna muiden Canon-kuvaajien otosten innoittaa sinua tutustumaan oman kaupunkisi piilevään historiaan. Sen jälkeen voit opetella vangitsemaan kuviisi kaupungin ilmapiirin ja tuomaan menneisyyteen eloa. Syksyllä pimenevät illat ja myrskyisä sää antavat kuville täydellisen taustan. Lue Canon Explorer -kuvaajan uskomattomista kuvausmatkoista ikonisiin kaupunkeihin ja opi ottamaan samankaltaisia kuvia kuvausvinkkiemme avulla.


Kolme vinkkiä kaupungin menneisyydestä kertomiseen

• Jos haluat kuviin historiallista tunnelmaa, etsi katuja, joilla on rinnakkain vanhoja ja nykyaikaisia rakennuksia. Niiden avulla voi usein luoda vaikuttavia vastakohtaisuuksia.
• Kokeile erilaisia kuvakulmia, joiden avulla tuot kaupungin menneisyyden esiin. Kuvaa mukulakivikatuja matalalta tai esittele historiallisia paikkoja korkealta kuvattuina.
• Etsi historiallisten näkymien ja rakennusten heijastuksia uusista lasirakennuksista ja kuvaa niitä tunnelmallisina vuorokaudenaikoina.