DSLR-kuvausvinkit: Hauska valokuvaus

Ensimmäinen intervallikuvaus

Kun kokeilet intervallikuvausta ensimmäistä kertaa, valitse kohde, jonka kuvaamiseen tarvitset enintään 30 minuuttia.

Näin voit testata kuvaustapaa lyhyessä ajassa. Vilkasliikenteinen risteys tai vaikuttava auringonlasku sopivat hyvin. Jos mahdollista, käytä aukon esivalintaa (Av), jolloin vain valotusaika vaihtuu eri valotuskerroilla. Näin terävyysalue pysyy koko ajan samana. Jos mahdollista, kamera kannattaa tarkentaa käsin, jotta tarkennus ei vaihtele kuvien välillä. Kuvaa JPEG-muodossa, jotta kamera käsittelee kuvatiedostot.

Valitse seuraavaksi kuvausväli. Jos otat kuvan minuutin välein puolen tunnin ajan, tuloksena on vain reilun sekunnin pituinen video. Se ei riitä. 10 sekunnin videoon tarvitaan noin 300 kuvaa. Se tarkoittaa, että kamera ottaa 10 kuvaa minuutissa eli yhden kuvan kuuden sekunnin välein. Kun aikaväli on lyhyt, videosta tulee sulavampi.

Jos et halua päivystää kameran vieressä sekuntikellon kanssa, käytä ajastimella varustettua kaukolaukaisinta TC-80N3. Se sopii moniin EOS-kameroihin ja vapauttaa sulkimen ennalta määritetyin väliajoin.

Kun kuvat on otettu, ne pitää muuntaa intervallivideoksi. Lataa kuvat tietokoneeseen, käynnistä Movie Maker (PC) tai iMovie (Mac) ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

1  2  3  4

spacer
					image
Muita kuvausvinkkejä
Matkakuvaus
Urheilukuvaus
Arkkitehtuurikuvaus
Lähikuvaus
Millainen on hyvä kuva?
Jälkikäsittely