DSLR-kuvausvinkit: Hauska valokuvaus

Liikkeen sumentaminen

Tämä tehoste luo upeita kuvia, kun kuvaat liikkuvaa vettä.

Vesi sumenee paikallaan pysyvää ympäristöä vasten. Kuvaa virtaavaa jokea, vesiputousta tai aaltoja rannalla. Myös vehnäpelto on mainio kohde. Muutaman sekunnin valotusaika sumentaa tuulessa aaltoilevat tähkäpäät samalla kun muu maisema säilyy terävänä. Harmaasuotimilla voi pidentää valotusaikaa.

Picture_Tutorial_EOS_p3

Ardeer, © Carlo Ferroni 2009, Canon EOS 5D

Intervallikuvaus
Voit luoda intervallivideon ottamalla stillkuvia määräajoin, esimerkiksi kahden sekunnin tai kahden päivän välein. Nämä kuvat yhdistetään ja toistetaan 24–30 kuvan sekuntinopeudella. Kuvaa kaupunkinäkymää minuutin välein aloittamalla kaksi tuntia ennen auringonlaskua ja lopettamalla kaksi tuntia sen jälkeen. Kun toistat kuvat 24 kuvan sekuntinopeudella, saat 10 sekunnin videon, jossa näkyy hämärän laskeutuminen ja kaupungin valojen syttyminen.

Intervallijaksoja voi kuvata myös paljon pidemmän ajan kuluessa. Esimerkiksi elokuvissa rakennuksen pystyttäminen voidaan näyttää muutamassa minuutissa.

Miten tämä tapahtuu? Ensin kamera on kiinnitettävä vakaalle alustalle kuvaamisen ajaksi. Tämä on helppoa, jos jakson pituus on vain muutamia minuutteja tai tunteja. Kamera täytyy tosin suojata töytäisyiltä ja muilta liikkeiltä. Jos kuvausaika on useita viikkoja tai kuukausia, tarvitset kuvauspisteen, joka on sekä vakaa että turvallinen. Voit myös käyttää järjestelmää, jonka avulla voit jatkaa myöhemmin kiinnittämällä kameran täsmälleen samaan asentoon kuin edellisellä kerralla.

1  2  3  4

spacer
					image
Muita kuvausvinkkejä
Matkakuvaus
Urheilukuvaus
Arkkitehtuurikuvaus
Lähikuvaus
Millainen on hyvä kuva?
Jälkikäsittely